Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза според указанията на пакета. Изцедете го и го оставете захлупен в тенджерата за 10 минути.
2. Нарежете тофуто на кубчета от по 1 см. Двете чушки нарежете на лентички. Изрежете 2 см от бялата част на аспержите и ги нарежете на парчета, под ъгъл. Пресният лук нарежете на колелца, а чесънът на ситно.
3. Загрейте уока и сложете малко оризово олио. Сложете сусамовите семена и кубчетата тофу и ги запържете за 5 минути, като от време на време разклащате тигана. Добавете индонезийски сос кетчап манис и соев сос. Извадете сусама и тофуто в чиния.
4. Сложете в уока отново малко олио и запържете двете чушки за 5 минути. Добавете аспержите и пържете още 1 минута. накрая добавете пресния лук и чесъна за още 2 минути. Изтискайте сока на лимона и разбъркайте. Върнете сусама и тофуто в тигана и разбъркайте.
5. Сервирайте варен ориз за основа, а върху него зеленчуци и тофу на уок.
2. Нарежете тофуто на кубчета от по 1 см. Двете чушки нарежете на лентички. Изрежете 2 см от бялата част на аспержите и ги нарежете на парчета, под ъгъл. Пресният лук нарежете на колелца, а чесънът на ситно.
3. Загрейте уока и сложете малко оризово олио. Сложете сусамовите семена и кубчетата тофу и ги запържете за 5 минути, като от време на време разклащате тигана. Добавете индонезийски сос кетчап манис и соев сос. Извадете сусама и тофуто в чиния.
4. Сложете в уока отново малко олио и запържете двете чушки за 5 минути. Добавете аспержите и пържете още 1 минута. накрая добавете пресния лук и чесъна за още 2 минути. Изтискайте сока на лимона и разбъркайте. Върнете сусама и тофуто в тигана и разбъркайте.
5. Сервирайте варен ориз за основа, а върху него зеленчуци и тофу на уок.
Продукти
- 300 г многозърнест ориз
- 250 г тофу
- оризово олио
- 1 с.л. сусам
- 1 с.л. соев сос
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 връзка зелени аспержи
- 1 връзка пресен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 лимон
- сок
- 1 с.л. кетчуп манис