Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада на парченца и го сложете в купа. Разтопете го в микровълнова фурна, като покриете купата с чиния или на водна баня.
2. Обелете и намачкайте банана с вилица в голяма купа. Добавете свареното кафе и овесените ядки, овесените трици и разбъркайте.
3. Добавете сушените червени боровинки, може да сложите 50 г боровинки и 50 г стафиди. Нарежете ядките шам-фъстък и бадемите и добавете и тях. Подсладете със сироп от агаве по ваш вкус. Добавете сол и ванилов екстракт. Разбъркайте добре.
4. В тавичка поставете малки купички от алуминиево фолио. Оформете топчета от сместа. Може да ги оваляте в кокосови стърготини или годжи бери. Поставете всяко топче в отделна купичка. Поставете готовите топчета във фризер, за да се стегнат.
5. Подредете топчетата върху поднос.

Продукти

  • 150 г натурален шоколад (70% какао)
  • 1 банан
  • 300 г овесени ядки
  • 50 г овесени трици
  • 50 г ядки шам-фъстък
  • 50 г бадеми
  • 100 г сушени червени боровинки
  • 1 с.л. силно кафе еспресо
  • 2 с.л. сироп от агаве
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1 с.л. екстракт от ванилия

Допълнително:

  • 50 г кокосови стърготини
  • 50 годжи бери

Свързани рецепти