Сурова торта с боровинки

Сурова торта с боровинки

Начин на приготвяне:

1. Накиснете ядките кашу във вода поне за 5 часа.
2. За основата смесете в блендер баадемите с нарязаните фурми, кокосовите стърготини и солта. Смелете или пасирайте с пасатор до финост. Добавете меда и разбъркайте добре с ръце.
3. Намажете с масло дъното и стените на плитка форма с подвижно дъно и с ръце разпределете равномерно сместа за основа. Поставете формата в хладилник, за да се стегне основата.
4. За пълнежа прецедете омекналото кашу и го измийте със студена вода. Сложете кашуто в блендер заедно с лимоновия и ябълковия сок и го пасирайте. Поставете бурканчето с кокосово масло в купа с топла вода, за да се втечни маслото. Сипете маслото в блендера заедно с трите вида боровинки на прах. /1 с.л. от тях се равнява на около 300 г пресен плод/. Добавете стевията, ваниловия екстракт и меда. Разбийте сместа до гладкост.
5. Излейте пълнежа върху стегнатата основа и поставете тортата във фрицер за 1 час. Извадете стегнатата торта от формата и я поръсете с пресни боровинки.

Продукти

За основата:

  • 250 г сурови бадеми
  • 9 сушени фурми без костилки
  • 3 с.л. кокосови стърготини
  • 1 с.л. какао
  • щипка хималайска сол
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 с.л. мед

За пълнежа:

  • 300 г сурово кашу
  • 1 лимон
  • сок
  • 100 мл ябълков сок
  • 200 г кокосово масло
  • 3 с.л. червени боровинки на прах
  • 3 с.л. сини боровинки на прах
  • 1 с.л. диви боровинки на прах
  • 5 с.л. стевия на прах
  • 2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 70 г мед
  • шепа пресни боровинки

Свързани рецепти