Сурова торта с боровинки
1. Накиснете ядките кашу във вода поне за 5 часа.
2. За основата смесете в блендер баадемите с нарязаните фурми, кокосовите стърготини и солта. Смелете или пасирайте с пасатор до финост. Добавете меда и разбъркайте добре с ръце.
3. Намажете с масло дъното и стените на плитка форма с подвижно дъно и с ръце разпределете равномерно сместа за основа. Поставете формата в хладилник, за да се стегне основата.
4. За пълнежа прецедете омекналото кашу и го измийте със студена вода. Сложете кашуто в блендер заедно с лимоновия и ябълковия сок и го пасирайте. Поставете бурканчето с кокосово масло в купа с топла вода, за да се втечни маслото. Сипете маслото в блендера заедно с трите вида боровинки на прах. /1 с.л. от тях се равнява на около 300 г пресен плод/. Добавете стевията, ваниловия екстракт и меда. Разбийте сместа до гладкост.
5. Излейте пълнежа върху стегнатата основа и поставете тортата във фрицер за 1 час. Извадете стегнатата торта от формата и я поръсете с пресни боровинки.

Продукти

  • За основата:250 г сурови бадеми 9 сушени фурми без костилки 3 с.л. кокосови стърготини 1 с.л. какао щипка хималайска сол 1 ч.л. екстракт от ванилия 1 с.л. медЗа пълнежа:300 г сурово кашу 1 лимон сок 100 мл ябълков сок 200 г кокосово масло 3 с.л. червени боровинки на прах 3 с.л. сини боровинки на прах 1 с.л. диви боровинки на прах 5 с.л. стевия на прах 2 ч.л. екстракт от ванилия 70 г мед шепа пресни боровинки

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички