Начин на приготвяне:

1. Разтопете какаовото масло на водна баня.
2. Към него добавете кокосовото масло екстра върджин и какаото и разбъркайте до получаването на гладка смес. След това добавете кокосовата захар, меда, стевията, солта и джинджифила и фино настърганата портокалова кора.
3. Постелете с хартия дъното и стените на правоъгълна тавичка. Излейте шоколада в нея.
4. Подредете сушените плодове, ядките и кокосовите стърготини върху шоколада. Поставете тавичката в хладилник за 1 час.
5. Нарежете втвърдилия се шоколад на парчета с каквато форма желаете.

Продукти

  • 250 г какаово масло
  • 1 с.л. кокосово масло
  • 225 г какао
  • 75 г мед
  • 0.5 ч.л. кокосова захар
  • 4 с.л. стевия
  • щипка сол
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. настъргана портокалова кора
  • 50 г стафиди
  • 50 г годжи бери
  • 50 г сушени ягоди
  • 50 г сушени боровинки
  • 50 г ядки шам-фъстък
  • 100 г кокосови стърготини

Свързани рецепти