Сурабайски тарталети

Сурабайски тарталети

Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Намачкайте ги. Бананът обелете и намачкайте с вилица. Нарежете на ситно белените, леко запечени фъстъци. Сложете продуктите в купа.

2. Добавете фъстъченото масло и разбъркайте енергично. След това добавете смляното пилешко месо /от гърди/ и самбал /може да приготвите сами соса или да използвате купешки/. Разбъркайте. добавете захарта, олиото и яйцата.

3. В друга, по-голяма, купа смесете брашното с бакпулвера. Добавете течните съставки и разбъркайте до гладкост.

4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. Напълнете кошничките до 3/4 от обема им с кексовата смес. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.

5. За гарниране сварете почистения зелен боб във вряща подсолена вода за около 8 минути. Прецедете ги и го полейте със студена вода. Нарежете боба на много малки парченца.

6. Нарежете зелето на много тънко. Морковът настържете. В тенджерка загрейте оцета с водата и куркумата. Добавете нарязаните зеле и морков и разбъркайте. Оставете зеленчуците в маринатата за около 10 минути. След това ги смесете с нарязания боб.

7. Върху всяко кексче поставете по малко от зеленчуковата смес. Поръсете с листа магданоз и настърган кашкавал.

Продукти

За кексчетата:

  • 1 скилидка чесън
  • 300 г брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 50 г печени белени фъстъци
  • 100 г банан
  • 100 г мляно пилешко месо
  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 300 мл прясно мляко
  • 80 мл олио
  • 60 г фъстъчено масло
  • 20 г самбал
  • 25 г кафява захар

За гарниране:

  • 100 мл оцет
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 с.л. захар
  • 100 г бяло зеле
  • 100 г настърган морков
  • 100 г зелен фасул
  • 0.5 връзка магданоз
  • 50 г настърган кашкавал

Свързани рецепти