Начин на приготвяне:
1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Намачкайте ги. Бананът обелете и намачкайте с вилица. Нарежете на ситно белените, леко запечени фъстъци. Сложете продуктите в купа.
2. Добавете фъстъченото масло и разбъркайте енергично. След това добавете смляното пилешко месо /от гърди/ и самбал /може да приготвите сами соса или да използвате купешки/. Разбъркайте. добавете захарта, олиото и яйцата.
3. В друга, по-голяма, купа смесете брашното с бакпулвера. Добавете течните съставки и разбъркайте до гладкост.
4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. Напълнете кошничките до 3/4 от обема им с кексовата смес. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
5. За гарниране сварете почистения зелен боб във вряща подсолена вода за около 8 минути. Прецедете ги и го полейте със студена вода. Нарежете боба на много малки парченца.
6. Нарежете зелето на много тънко. Морковът настържете. В тенджерка загрейте оцета с водата и куркумата. Добавете нарязаните зеле и морков и разбъркайте. Оставете зеленчуците в маринатата за около 10 минути. След това ги смесете с нарязания боб.
7. Върху всяко кексче поставете по малко от зеленчуковата смес. Поръсете с листа магданоз и настърган кашкавал.
Продукти
За кексчетата:
- 1 скилидка чесън
- 300 г брашно
- 1 с.л. бакпулвер
- 50 г печени белени фъстъци
- 100 г банан
- 100 г мляно пилешко месо
- 2 яйца
- щипка сол
- 300 мл прясно мляко
- 80 мл олио
- 60 г фъстъчено масло
- 20 г самбал
- 25 г кафява захар
За гарниране:
- 100 мл оцет
- 1 ч.л. куркума
- 1 с.л. захар
- 100 г бяло зеле
- 100 г настърган морков
- 100 г зелен фасул
- 0.5 връзка магданоз
- 50 г настърган кашкавал