Сурабайски тарталети
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Намачкайте ги. Бананът обелете и намачкайте с вилица. Нарежете на ситно белените, леко запечени фъстъци. Сложете продуктите в купа.
2. Добавете фъстъченото масло и разбъркайте енергично. След това добавете смляното пилешко месо /от гърди/ и самбал /може да приготвите сами соса или да използвате купешки/. Разбъркайте. добавете захарта, олиото и яйцата.
3. В друга, по-голяма, купа смесете брашното с бакпулвера. Добавете течните съставки и разбъркайте до гладкост.
4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. Напълнете кошничките до 3/4 от обема им с кексовата смес. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
5. За гарниране сварете почистения зелен боб във вряща подсолена вода за около 8 минути. Прецедете ги и го полейте със студена вода. Нарежете боба на много малки парченца.
6. Нарежете зелето на много тънко. Морковът настържете. В тенджерка загрейте оцета с водата и куркумата. Добавете нарязаните зеле и морков и разбъркайте. Оставете зеленчуците в маринатата за около 10 минути. След това ги смесете с нарязания боб.
7. Върху всяко кексче поставете по малко от зеленчуковата смес. Поръсете с листа магданоз и настърган кашкавал.
Продукти
- За кексчетата:1 скилидка чесън 300 г брашно 1 с.л. бакпулвер 50 г печени белени фъстъци 100 г банан 100 г мляно пилешко месо 2 яйца щипка сол 300 мл прясно мляко 80 мл олио 60 г фъстъчено масло 20 г самбал 25 г кафява захарЗа гарниране:100 мл оцет 1 ч.л. куркума 1 с.л. захар 100 г бяло зеле 100 г настърган морков 100 г зелен фасул 0.5 връзка магданоз 50 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери