1. За пестото сложете листата осилек в блендер заедно с настъргания пармезан, кедровите ядки, обелената скилидка чесън и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и смелете фино.

2. Загрейте малко зехтин в тиган и запържете нарязаните на кубчета тиквички за 2-3 минути, докато придобият златист цвят. Добавете граха и разбъркайте за още 2-3 минути.

3. Сварете пастата за в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути или докато изплува.

4. Прехвърлете талятелите в тигана заедно с малко от водата от варенето. Добавете пестото и разбъркайте много добре.

5. Сервирайте пастата топла, поръсена с малко пармезан и кедрови ядки.

Продукти

  • 50 г листа босилек
  • 30 г пармезан
  • 50 г кедрови ядки
  • 1 скилидка чесън
  • 85 мл зехтин екстра върджин
  • 2 тъмнозелени тиквички
  • 300 г замразен грах
  • 500 г пресни талятели

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички