Супер зелена паста с песто
Рецепта от: Донал Скиан
1. За пестото сложете листата осилек в блендер заедно с настъргания пармезан, кедровите ядки, обелената скилидка чесън и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и смелете фино.
2. Загрейте малко зехтин в тиган и запържете нарязаните на кубчета тиквички за 2-3 минути, докато придобият златист цвят. Добавете граха и разбъркайте за още 2-3 минути.
3. Сварете пастата за в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути или докато изплува.
4. Прехвърлете талятелите в тигана заедно с малко от водата от варенето. Добавете пестото и разбъркайте много добре.
5. Сервирайте пастата топла, поръсена с малко пармезан и кедрови ядки.
Продукти
- 50 г листа босилек
- 30 г пармезан
- 50 г кедрови ядки
- 1 скилидка чесън
- 85 мл зехтин екстра върджин
- 2 тъмнозелени тиквички
- 300 г замразен грах
- 500 г пресни талятели
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол