Начин на приготвяне:
1. Използвайте прясно филе от сьомга. Ако натиснете месото и остане отпечатък от пръста ви, рибата не е прясна. Отстранете кожата на филето, като прокарате нож откъм опашката между кожата и месото. Работете по-скоро с натиск, а не чрез рязане. Ножът трябва да е почти успоредно разположен спрямо месото.
2. Нарежете филето на парчета с дебелина около три пръста. наредете парчетата риба в плитка тава, постлана с хартия за печене.
3. Върху всяко парче риба сложете по 1 с.л. песто. Отгоре поръсете каперси. Разпръснете чери доматчетата. Накрая поръсете с настръгана лимонова кора, овкусете със сол и черен пипер и полейте малко зехтин.
4. Печете рибата на 220 градуса за 6-8 минути.
2. Нарежете филето на парчета с дебелина около три пръста. наредете парчетата риба в плитка тава, постлана с хартия за печене.
3. Върху всяко парче риба сложете по 1 с.л. песто. Отгоре поръсете каперси. Разпръснете чери доматчетата. Накрая поръсете с настръгана лимонова кора, овкусете със сол и черен пипер и полейте малко зехтин.
4. Печете рибата на 220 градуса за 6-8 минути.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 600 г филе сьомга
- 6 с.л. домашно приготвено песто
- 3 с.л. каперси
- 10 чери доматчета
- 1 лимон
- настъргана кора
- сол и черен пипер
- зехтин