Супер лесна печена сьомга

Супер лесна печена сьомга

Начин на приготвяне:

1. Използвайте прясно филе от сьомга. Ако натиснете месото и остане отпечатък от пръста ви, рибата не е прясна. Отстранете кожата на филето, като прокарате нож откъм опашката между кожата и месото. Работете по-скоро с натиск, а не чрез рязане. Ножът трябва да е почти успоредно разположен спрямо месото.
2. Нарежете филето на парчета с дебелина около три пръста. наредете парчетата риба в плитка тава, постлана с хартия за печене.
3. Върху всяко парче риба сложете по 1 с.л. песто. Отгоре поръсете каперси. Разпръснете чери доматчетата. Накрая поръсете с настръгана лимонова кора, овкусете със сол и черен пипер и полейте малко зехтин.
4. Печете рибата на 220 градуса за 6-8 минути.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 600 г филе сьомга
  • 6 с.л. домашно приготвено песто
  • 3 с.л. каперси
  • 10 чери доматчета
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти