Супа салто
1. Поставете в тенджера пилешките бутчета. Добавете начупените стръкове лимонена трева, нарязания на филийки корен от лотос /или джинджифил/, лютата чушка и дафиновите листа. Добавете и смес от нарязани зеленчуци за супа. Залейте продуктите с вода. Варете бульона 1 час.
2. Извадете бутчетата и прецедете бульона. Накъсайте пилешкото месо на дребно и ги сложете в купичка.
3. Сварете яйцата за 8 минути. Поставете ги цели в купичка.
4. Сварете ориза. Поставете го в купичка.
5. Изпържете стъклената юфка до хрупкавост в загрято до 180 градуса олио. Изцедете я върху кухненска салфетка и след това я поставете в купичка.
5. Сервирайте бульона в купа. Около нея поставете купичките с гарнитурите - яйцата, месото, юфката, кълновете, нарязаните на ситно селъри, люти чушки и запържения лук. Супата се яде като всеки си добавя продукти от гарнитурите вътре в нея.

Продукти

  • 4 пилешки бутчета 8 см корен от лотос 4 литра вода 2 кубчета пилешки бульон 6 дафинови листа 2 стръка лимонена трева 1 люта червена чушка 200 зеленчуци (по избор)За гарнитурите:100 г ориз 4 яйца 2 люти червени чушки 2 стръка селъри 1 шепа бобени кълнове 2 с.л. пържен зелен лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички