Начин на приготвяне:

1. Поставете в тенджера пилешките бутчета. Добавете начупените стръкове лимонена трева, нарязания на филийки корен от лотос /или джинджифил/, лютата чушка и дафиновите листа. Добавете и смес от нарязани зеленчуци за супа. Залейте продуктите с вода. Варете бульона 1 час.
2. Извадете бутчетата и прецедете бульона. Накъсайте пилешкото месо на дребно и ги сложете в купичка.
3. Сварете яйцата за 8 минути. Поставете ги цели в купичка.
4. Сварете ориза. Поставете го в купичка.
5. Изпържете стъклената юфка до хрупкавост в загрято до 180 градуса олио. Изцедете я върху кухненска салфетка и след това я поставете в купичка.
5. Сервирайте бульона в купа. Около нея поставете купичките с гарнитурите - яйцата, месото, юфката, кълновете, нарязаните на ситно селъри, люти чушки и запържения лук. Супата се яде като всеки си добавя продукти от гарнитурите вътре в нея.

Продукти

  • 4 пилешки бутчета
  • 8 см корен от лотос
  • 4 литра вода
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 6 дафинови листа
  • 2 стръка лимонена трева
  • 1 люта червена чушка
  • 200 зеленчуци (по избор)

За гарнитурите:

  • 100 г ориз
  • 4 яйца
  • 2 люти червени чушки
  • 2 стръка селъри
  • 1 шепа бобени кълнове
  • 2 с.л. пържен зелен лук

Свързани рецепти