Начин на приготвяне:

1. Нарежете листата от кактус на дребни кубчета и ги сложете в купа. Поръсете с 2 с.л. сол и разбъркайте добре с ръце. След това залейте кубчетата с вода, разбъркайте и прецедете. Сложете кубчетата в тенджера с вряща вода и варете 1 минута. Прецедете.

2. Загрейте олиото в тенджера и запържете нарязания на тънки полумесеци лук заедно със сушената люта чушка. Добавете сол и нарязаните на дребни кубчета домати. Поръсете брашното, разбъркайте за минута и налейте пилешкия бульон. След като сместа заври, добавете стръковете епасоте и гответе 30 минути.

3. Отстранете стръковете епасоте и лютата чушка и пасирайте супата.

4. Поширайте пъдпъдъчите яйца.

5. По средата на дълбока чиния сложете 1-2 с.л. кубчета от листа кактус. Върху тях поставете резен авокадо, тънки парченца зряло сирене и няколко кълна от репички. Най-отгоре поставете 1 поширано пъдпъдъче яйце.  Отстрани сипете от пасираната супа.

Продукти

За супата:

  • 100 мл царевично олио
  • 4 домата
  • 1/2 глава бял лук
  • 1 с.л. брашно
  • 1 сушена люта чушка чипотле
  • 4 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 стрък епасоте
  • сол и черен пипер

 

Допълнително:

  • 4 листа от кактус
  • 2 с.л. сол
  • 4 пъдпъдъчи яйца
  • 100 г авокадо
  • 50 г зряло сирене (тип пармезан)
  • 5 г кълнове от репички

Свързани рецепти