Супа с кресон и поширани яйца
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Пасирана супа от кресон и картофи, и много масло - по френски. Сервира се с поширано яйце.
Продукти
- 1 глава лук шалот
- 1 стъбло селъри
- 300 г картофи
- 200 г масло
- 700 г вода
- 250 г кресон
- ½ лимон
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете лука и селърито на тънки полумесеци. В дълбок тиган или тенджера разтопете маслото и запържете в него зеленчуците за 5-10 минути. Лукът не трябва да променя цвета си, а да стане прозрачен.
- 2. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете ги в съда заедно с маслото, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете водата и захлупете. Гответе 10-15 минути, докато картофите омекнат.
- 3. Добавете измития и отцеден кресон и лимоновия сок. Разбъркайте и захлупете за 1-2 минути, докато кресонът се свие.
- 4. Пресипете сместа в купа и пасирайте. Прецедете през цедка и върнете в тенджерата. Ако супата е прекалено гъста, добавете малко вода.
- 5. Загрейте вода в тенджерка. Щом заври, добавете щипка сол и намалете силата на огъня, така че тя да ври слабо. Поширайте яйцата за 3 минути. Извадете в чиния.
- 6. Сервирайте супата топла в дълбоки чинии. Поставете по едно поширано яйце в порция супа. Поръсете с нарязан див лук и лют червен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Мери Бери
Супа от кафяви печурки
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Мери Бери
Тайландска пилешка супа
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Стоян и Лора
Крем-супа от тиквички с босилек