Супа с чушки и кростини

Супа с чушки и кростини

Начин на приготвяне:

1. Поставете чушките в тавичка и ги поставете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 30 минути.
2. В един съд сипете 1 литър вода и пуснете кубчетата бульон в нея. Оставете водата почти да заври, за да се разтвори бульона в нея.
3. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Нарежете доматите на едри парчета. Сипете 1-2 с.л. зехтин на дъното на тенджера и запържете лука, чесъна и доматите за около 3 минути. добавете прецедения нахут и разбъркайте. Овкусете с малко сол и черен пипер.
4. Добавете бульон в тенджерата и разбъркайте. Варете супата 5 минути. След това я дръпнете от котлона и пасирайте.
5. Обелете печените чушки и ги нарежете на едро. Добавете заквасената сметана в супата и разбъркайте. Добавете нарязаните печени чушки и върнете на котлона колкото да се стопли супата.
6. За кростините нарежете хляба на филийки. Обелете скилидката чесън и я разрежете на две. Натрийте филийките с чесън и ги намажете със сзехтин. Изпечете ги от двете страни в силно загрят грил-тиган.
7. Нарежете доматите на четвъртинки и отстранете семките им. Нарежете на кубчета. Поставете ги в купа и добавете нарязания на ситно боосилек. Овкусете със сол и черен пипер и добавете зехтин. Разбъркайте. Върху всяка запечена филийка поставете от сместа.
8. Поднесете топла супа от чушки, поръсена със ситно нарязан магданоз и гарнирана с кростини с домати.

Продукти

  • 1 литър вода
  • 2 кубчета органичен зеленчуков бульон
  • 2 жълти чушки
  • 2 червени чушки
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 7 домата
  • 1 консерва нахут
  • зехтин
  • 100 г заквасена сметана
  • 0.5 връзка магданоз

За кростините:

  • 1 скилидка чесън
  • зехтин
  • 1 пълнозърнест хляб
  • 8 домата
  • 3 стръка босилек
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти