Начин на приготвяне:

1. Нарежете чоризото на парченца и ги изпържете в тенджера с малко зехтин, до хрупкавост. Извадете парченцата в чиния.
2. Нарежете лука и селърито и ги запържете в мазнината от чоризото за 6-7 минути. Добавете нарязаните на ситно чесън и прясна мащерка. Овкусете с черен пипер. След минута добавете и нарязаните домати.
3. Върнете запържените парченца чоризо в тенджерата и добавете бульона. Намалете огъня и оставете супата да поври 10 минути, като разбърквате от време на време.
4. Добавете прецеден бял боб от консерва и варете още 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер, и  поръсете със ситно нарязан магданоз.
5. Поднесете топла супа с препечен хляб и зелена салата.

Продукти

  • 150 г чоризо
  • 1 ч.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 стъбла селъри
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 домата
  • 1 литър пилешки бульон
  • 2 консерви х 400 г бял боб
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти