Супа от тиквички с брускети
1. Нарежете лука на ситно и го задушете в тенджера със загрята мазнина до прозрачност. Добавете нарязаните на едро 2 скилидки чесън и дребните кубчета тиквички. Задушете за 15 минути.
2. Разтворете кубчето бульон в гореща вода и го добавете при тиквичките. Нарежете на ситно магданоза и го добавете половината в супата. Пасирайте супата и докато е още топла изсипете сметаната и настъргания пармезан. Овкусете с черен пипер и разбъркайте.
3. За брускетите препечете филиите пълнозърнест хляб в тостер или ги запечете във фурна.
4. Нарежете добре узрели домати на малки кубчета и ги сложете в купа. добавете добро количество хубав зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Натъркайте препечените филии с цяла обелена скилидка чесън. разпределете доматената смес върху филиите и поръсете с нарязани листа босилек.
6. Сервирайте крем-супа в купичка, като поръсите с пресен магданоз, гарнирана с топли брускети.

Продукти

  • За супата:4 тиквички 0.5 глава лук 3 скилидки чесън 1 кубче зеленчуков бульон 150 мл течна сметана 100 г настърган пармезан 3 с.л. зехтин сол и черен пиперЗа брускетите:0.5 пълнозърнест хляб 4 домата 2 стръка босилек зехтин екстра върджин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички