Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука и чесъна. С помощта на лъжичка за издълбаване на плодове направете топчета от тиквичките, а останалата част нарежете на дребни кубчета. Обелете и нарежете картофите на кубчета.
2. В тенджера загрейте зехтин и запържете зеленчуците. Добавете бульона и оставете супата да ври, докато зеленчуците се сварят.
3. Добавете пресните подправки, овкусете със сол и пипер и пасирайте супата. накрая добавете топчетата от тиквичка и ги оставете да покъкрят малко. /Вместо топчета може да направите кубчета./
2. В тенджера загрейте зехтин и запържете зеленчуците. Добавете бульона и оставете супата да ври, докато зеленчуците се сварят.
3. Добавете пресните подправки, овкусете със сол и пипер и пасирайте супата. накрая добавете топчетата от тиквичка и ги оставете да покъкрят малко. /Вместо топчета може да направите кубчета./
Продукти
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 тиквички
- 2 картофа
- 1.5 л зеленчуков бульон
- шепа смес от пресни подправки - магданоз
- босилек
- див лук
- сол и черен пипер