Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука и чесъна. С помощта на лъжичка за издълбаване на плодове направете топчета от тиквичките, а останалата част нарежете на дребни кубчета. Обелете и нарежете картофите на кубчета.
2. В тенджера загрейте зехтин и запържете зеленчуците. Добавете бульона и оставете супата да ври, докато зеленчуците се сварят.
3. Добавете пресните подправки, овкусете със сол и пипер и пасирайте супата. накрая добавете топчетата от тиквичка и ги оставете да покъкрят малко. /Вместо топчета може да направите кубчета./

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 тиквички
  • 2 картофа
  • 1.5 л зеленчуков бульон
  • шепа смес от пресни подправки - магданоз
  • босилек
  • див лук
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти