Супа от тиква и червена леща
Рецепта от: Давид Скоко
Лесна и ароматна крем-супа от зеленчуци, тиква и червена леща. Сервира се със сметана и запечени тиквени семки.
Продукти
- 500 г тиква цигулка
- 500 г червена леща
- 50 г масло
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 морков
- 1 парче целина
- 10 г джинджифил
- 2 стръка мащерка
- 1 стрък градински чай
- 1 литър зеленчуков бульон
- сол и черен пипер
- тиквено масло
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на ситно лука. Почистените морков и целина нарежете на едро. Обелете тиквата и я нарежете на едри кубчета.
- 2. В тенджера разтопете маслото и запържете лука. След няколко минути добавете нарязаните морков и целина. Оставете ги да се задушат за кратко, а после добавете нарязаните тиква и чесън. Добавете червената леща, мащерка, салвия и настърган джинджифил. Разбъркайте и налейте бульона. Гответе на слаб огън 15 минути.
- 3. Пасирайте супата. Овкусете със сол и черен пипер.
- 4. Сервирайте супата, гарнирана с лъжица заквасена сметана, запечени тиквени семки и няколко капки тиквено масло.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Мери Бери
Супа от кафяви печурки
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Мери Бери
Тайландска пилешка супа
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Стоян и Лора
Гъбена супа с ориз