Начин на приготвяне:

  1. Нарежете на ситно лука. Почистените морков и целина нарежете на едро. Обелете тиквата и я нарежете на едри кубчета.
  2. В тенджера разтопете маслото и запържете лука. След няколко минути добавете нарязаните морков и целина. Оставете ги да се задушат за кратко, а после добавете нарязаните тиква и чесън. Добавете червената леща, мащерка, салвия и настърган джинджифил. Разбъркайте и налейте бульона. Гответе на слаб огън 15 минути.
  3. Пасирайте супата. Овкусете със сол и черен пипер.
  4. Сервирайте супата, гарнирана с лъжица заквасена сметана, запечени тиквени семки и няколко капки тиквено масло.

Продукти

500 г тиква цигулка

500 г червена леща

50 г масло

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 морков  

1 парче целина

10 г джинджифил

2 стръка мащерка

1 стрък градински чай

1 литър зеленчуков бульон

сол и черен пипер

тиквено масло

заквасена сметана

Свързани рецепти