1. Нарежете на ситно лука. Почистените морков и целина нарежете на едро. Обелете тиквата и я нарежете на едри кубчета.
  2. В тенджера разтопете маслото и запържете лука. След няколко минути добавете нарязаните морков и целина. Оставете ги да се задушат за кратко, а после добавете нарязаните тиква и чесън. Добавете червената леща, мащерка, салвия и настърган джинджифил. Разбъркайте и налейте бульона. Гответе на слаб огън 15 минути.
  3. Пасирайте супата. Овкусете със сол и черен пипер.
  4. Сервирайте супата, гарнирана с лъжица заквасена сметана, запечени тиквени семки и няколко капки тиквено масло.

Продукти

  • 500 г тиква цигулка
  • 500 г червена леща
  • 50 г масло
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 морков  
  • 1 парче целина
  • 10 г джинджифил
  • 2 стръка мащерка
  • 1 стрък градински чай
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер
  • тиквено масло
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички