Начин на приготвяне:

1. Нарежете филетата риба без кожа /може да използвате и бяла риба/ на парчета и ги подредете в дълбока чиния. Полейте ги с оцета и накъсайте дафиновите листа върху тях. Оставете рибата настрани за 5-10 минути.
2. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на филийки. Сложете ги в хаванче заедно с листата кориандър и див джоджен. Добавете щипка сол и малко зехтин и счукайте всичко на не съвсем фина паста.
3. Покрийте дъното на тенджера със зехтин и запържете в него пастата за кратко. В купичка смесете брашното с оцета, до гладкост. Изсипете сместа в тенджерата и разбъркайте. Поръсете рибата с щипка сол. Подредете парчетата риба в тенджерата. Залейте с вода и варете 20 минути. Опитайте на вкус и ако е необходимо, добавете още сол.
4. Нарежете всяка филия хляб на 3-4 едри парчета и ги подредете на дъното на дълбоки чинии. Сипете супа върху тях. Поръсете със ситно нарязан кориандър.

Продукти

За рибата:

  • 4 филета риба морски език
  • 2 с.л. оцет
  • 2 дафинови листа
  • щипка сол

  • 1 връзка кориандър
  • 1 връзка див джоджен
  • 3 скилидки чесън
  • щипка сол
  • зехтин
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. оцет
  • 1 литър вода
  • 4 филии хляб с квас
  • листа кориандър

Свързани рецепти