Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Супа от печена тиква

категория 0/5
1. Загрейте фурната на 190 градуса (с вентилатор). Разрежете тиквата на две, без да я белите и я почистете от семките и меката вътрешност. Сложете двете половини в тава, заедно с целите скилидки чесън и цялата глава лук. Полейте тиквата със зехтин и я посолете. Изпечете в загрятата фурна за около 50 минути.

2. Почистете изпечената тиква от кората, а чесъна и лука от люспите. Сложете ги в тенджера заедно с бульона, маслото, сол и черен пипер на вкус. Гответе на слаб огън 30 минути. След това пасирайте и по желание прецедете супата.

3. Загрейте зехтина за гарниране и го налейте върху поставените в купа два вида лют пипер, оставете така за около 15 минути. Разбийте сметаната, за да стане пухкава, след това я овкусете със сол, индийско орехче и с нарязани на ситно листа босилек.

4. Нарежете колбаса на тънки филийки и го запечете на сух тиган, за да стане златист и апетитен. Отцедете го върху кухненска хартия.

5. Гарнирайте всяка порция супа с парченца колбас, лют зехтин и сметана.

Съвет: Останалия лют зехтин съхранявайте в затворен съд и използвайте за други ястия.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора