1. Обелете и измийте морковите. Нарежете ги на кръгчета и ги сложете в кухненски робот или блендер. Обелете и нарежете лука, целината и джинджифилаи сложете и тях в блендера. Смелете зеленчуците максимално фино.
2. Сипете 3-4 с.л. зехтин в тенджера и запържете смлените зеленчуци в него. Добавете дафиновите листа и подправете с малко сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Разбъркайте и задушавайте 10 минути, докато зеленчуците омекнат.
3. Разтворете кубчето бульон в гореща вода и залейте с него зеленчуците. Варете супата 5 минути.
4. Поднесете топла супа от моркови в купичка, гарнирана с 1 с.л. заквасена сметана.

Продукти

  • 500 г моркови 1 малка глава целина 2 глави лук 1 кубче органичен зеленчуков бульон сол и черен пипер 2 дафинови листа 0.25 индийско орехче зехтин 2 с.л. заквасена сметана 1 см прясно настърган джинджифил

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички