Начин на приготвяне:

1. Обелете и измийте морковите. Нарежете ги на кръгчета и ги сложете в кухненски робот или блендер. Обелете и нарежете лука, целината и джинджифилаи сложете и тях в блендера. Смелете зеленчуците максимално фино.
2. Сипете 3-4 с.л. зехтин в тенджера и запържете смлените зеленчуци в него. Добавете дафиновите листа и подправете с малко сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Разбъркайте и задушавайте 10 минути, докато зеленчуците омекнат.
3. Разтворете кубчето бульон в гореща вода и залейте с него зеленчуците. Варете супата 5 минути.
4. Поднесете топла супа от моркови в купичка, гарнирана с 1 с.л. заквасена сметана.

Продукти

  • 500 г моркови
  • 1 малка глава целина
  • 2 глави лук
  • 1 кубче органичен зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 0.25 индийско орехче
  • зехтин
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 1 см прясно настърган джинджифил

Свързани рецепти