Супа от маруля с доматен хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За бульона сложете бутчетата да врат във водата и често обирайте пяната. След това добавете нарязаните зеленчуци и оставете сместа да ври на бавен огън 2 часа. Извадете месото и прецедете бульона.
2. За супата нарежете лука на ситно, чушката на колелца. Задушете ги в голяма тенджера със зехтин съвсем за кратко.
3. Добавете бульона и сметаната. Ако нямате време може да ползвате и качествен бульон на кубче.
4. Измийте марулята, като оставите няколко от най-крехките за украса. Изцедете листата хубаво и ги сложете в супата. Трябва да врат 5 минути.
5. Пасирайте супата.
6. За доматения хляб препечете филийки хляб на скара или във фурна. Нарежете на едро скилидка чесън, а домата разрежете наполовина. Натъркайте филийките първо с чесън, а после с домат. Накрая капнете по няколко капки зехтин на всяка и посолете.
7. Почистете скаридите и ги запържете по 2 минути от всяка страна в тиган с малко зехтин. Нарежете чесъна и дивия лук на ситно и ги добавете при скаридите, пържете още 2 минути. Накрая овкусете със сол и черен пипер.
8. Сервирайте супата, украсена с пресни листа маруля и гарнирайте с няколко скариди и филийка доматен хляб.
2. За супата нарежете лука на ситно, чушката на колелца. Задушете ги в голяма тенджера със зехтин съвсем за кратко.
3. Добавете бульона и сметаната. Ако нямате време може да ползвате и качествен бульон на кубче.
4. Измийте марулята, като оставите няколко от най-крехките за украса. Изцедете листата хубаво и ги сложете в супата. Трябва да врат 5 минути.
5. Пасирайте супата.
6. За доматения хляб препечете филийки хляб на скара или във фурна. Нарежете на едро скилидка чесън, а домата разрежете наполовина. Натъркайте филийките първо с чесън, а после с домат. Накрая капнете по няколко капки зехтин на всяка и посолете.
7. Почистете скаридите и ги запържете по 2 минути от всяка страна в тиган с малко зехтин. Нарежете чесъна и дивия лук на ситно и ги добавете при скаридите, пържете още 2 минути. Накрая овкусете със сол и черен пипер.
8. Сервирайте супата, украсена с пресни листа маруля и гарнирайте с няколко скариди и филийка доматен хляб.
Продукти
- За пилешкия бульон:1.5 кг пилешки бутчета 3 л вода 250 г зеленчуци за супа /лук моркови целина зелен фасул картофи/ солЗа супата:1 бр. маруля 1 глава лук 0.5 брой люта червена чушка 1 л пилешки бульон 100 мл сметанаЗа доматения хляб:0.5 хляб 1 домат 1 скилидка чесън солЗа скаридите:8 сурови скариди 2 скилидки чесън 0.5 връзка див лук сол и черен пипер зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/