Супа от маруля и козе сирене
1. Отделете едно от друго листата на марулите и ги измийте добре. Изцедете ги добре и ги нарежете на ивици.
2. Отрежете част от твърдата част на всяка глава чесън така, че те да останат цели. Разтопете 2 с.л. масло в дълбока тенджера. Запържете целите глави чесън в него. След това ги извадете.
3. Запържете в тенджерата нарязания на тънки полумесеци лук заедно с щипка сол, до златистокафяво, на слаб огън.
4. Добавете нарязаната маруля и нарязания на едри парчета кози кашкавал. Щом марулята омекне, залейте с вода. Върнете запържените глави чесън. Овкусете с още сол, захлупете и варете супата 10 минути.
5. Сипете студена вода в тенджерка заедно с щипка сол и 1 с.л. оцет. Чукнете яйцата всяко в отделна купичка. Точно преди да заври водата, направете водовъртеж с помощта на вилица и ли лъжица. Пуснете едното яйце и го поширайте. Извадете с решетеста лъжица. След това пуснете и другото яйце. 
6. Нарежете хляба на филии и ги подредете по дъното и стените на купички. Сипете супа от маруля с парченца сирене и скилидки чесън. Гарнирайте с поширано яйце.

Продукти

  • хляб с квас 2 марули 2 глави чесън 2 глави лук 200 г козе сирене 2 с.л. масло сол 2 яйца 1.5 литър вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички