Супа от леща и тиква
Рецепта от: Мунир Тоуб
1. Сипете 2-3 с.л. в тенджера. Запържете семената кимион, на слаб огън.
2. Обелете и нарежете лука и джинджифила на кубчета. Запържете ги в тенджерата заедно със смлените подправки.
3. Обелете тиквата, разрежете я на две, издълбайте семките и с помощта на лъжица и я нарежете на кубчета тиквата. Добавете я в тенджерата и усилете силата на огъня. Прецедете предварително сварената или от консерва леща, отделете половината от нея, а останалата добавете в тенджерата. Разбъркайте и залейте с вода. Захлупете съда и варете супата 15 минути, на умерен огън.
4. Пасирайте супата до гладкост. Добавете останалата леща и разбъркайте.
5. За картофените кюфтета обелете картофите и ги настържете в купа. Добавете нарязания на ситно пресен лук и нишестето, овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа добре. Сипете малко зехтин в добре загрят тиган, оформете плоски кюфтета с ръце и ги изпържете от двете страни, до златисто. Извадете кюфтетата върху кухненска хартия.
6. Сервирайте супата от тиква и леща в дълбоки чинии, като я поръсите с нарязани листа мента и кокосово мляко. Гарнирайте с картофени кюфтета.
2. Обелете и нарежете лука и джинджифила на кубчета. Запържете ги в тенджерата заедно със смлените подправки.
3. Обелете тиквата, разрежете я на две, издълбайте семките и с помощта на лъжица и я нарежете на кубчета тиквата. Добавете я в тенджерата и усилете силата на огъня. Прецедете предварително сварената или от консерва леща, отделете половината от нея, а останалата добавете в тенджерата. Разбъркайте и залейте с вода. Захлупете съда и варете супата 15 минути, на умерен огън.
4. Пасирайте супата до гладкост. Добавете останалата леща и разбъркайте.
5. За картофените кюфтета обелете картофите и ги настържете в купа. Добавете нарязания на ситно пресен лук и нишестето, овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа добре. Сипете малко зехтин в добре загрят тиган, оформете плоски кюфтета с ръце и ги изпържете от двете страни, до златисто. Извадете кюфтетата върху кухненска хартия.
6. Сервирайте супата от тиква и леща в дълбоки чинии, като я поръсите с нарязани листа мента и кокосово мляко. Гарнирайте с картофени кюфтета.
Продукти
- 2 см джинджифил 1 глава червен лук 1 малка тиква цигулка 1 ч.л. кимион 0.5 ч.л. куркума 0.5 ч.л. смлян кимион 400 г сварена леща 1 литър вода 10 стръка мента 100 мл кокосово мляко 200 г картофи 1 връзка пресен лук 2 с.л. царевично нишесте сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гъбена супа с кростини
Рецепти Джейми Оливър
Азиатска лакса и хрупкаво пилешко
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга