Начин на приготвяне:

1. Сипете 2-3 с.л. в тенджера. Запържете семената кимион, на слаб огън.
2. Обелете и нарежете лука и джинджифила на кубчета. Запържете ги в тенджерата заедно със смлените подправки.
3. Обелете тиквата, разрежете я на две, издълбайте семките и с помощта на лъжица и я нарежете на кубчета тиквата. Добавете я в тенджерата и усилете силата на огъня. Прецедете предварително сварената или от консерва леща, отделете половината от нея, а останалата добавете в тенджерата. Разбъркайте и залейте с вода. Захлупете съда и варете супата 15 минути, на умерен огън.
4. Пасирайте супата до гладкост. Добавете останалата леща и разбъркайте.
5. За картофените кюфтета обелете картофите и ги настържете в купа. Добавете нарязания на ситно пресен лук и нишестето, овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа добре. Сипете малко зехтин в добре загрят тиган, оформете плоски кюфтета с ръце и ги изпържете от двете страни, до златисто. Извадете кюфтетата върху кухненска хартия.
6. Сервирайте супата от тиква и леща в дълбоки чинии, като я поръсите с нарязани листа мента и кокосово мляко. Гарнирайте с картофени кюфтета.

Продукти

  • 2 см джинджифил
  • 1 глава червен лук
  • 1 малка тиква цигулка
  • 1 ч.л. кимион
  • 0.5 ч.л. куркума
  • 0.5 ч.л. смлян кимион
  • 400 г сварена леща
  • 1 литър вода
  • 10 стръка мента
  • 100 мл кокосово мляко
  • 200 г картофи
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти