Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Почистете моркова и го нарежете на кръгчета. Сложете ги на дъното на дълбока тенджера.
2. Смачкайте леко скилидките чесън, обелете ги и ги сложете в тенджерата. Вържете краката на кокошката с готварски конец и поставете цялата кокошка в тенджерата. Залейте с вода, накъсайте листата джоджен и посолете. Добавете предварително чукнатите яйца. Захлупете и варете на умерен огън 45 минути.
3. Дръпнете тенджерата от котлона и извадете кокошката. Опечете я за празника според вкуса ви. Извадете 8 яйца и пасирайте супата.
4. Върнете супата на котлона и добавете предварително измит и подсуен ориз. Варете 7 минути и дръпнете от котлона.
5. Поставете отделените яйца на дъното на супник. Пресипете супата в него. Сервирайте супа от кокошка, като гарнирате с 2 яйца на порция.

Продукти

  • 1 свободно отглеждана кокошка с дреболиите
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 скилидки чесън
  • 1 стрък джоджен
  • 12 яйца
  • 4 литра вода
  • 1 ч.ч. късозърнест ориз
  • сол

Свързани рецепти