Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и резенето на тънки полумесеци. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тенджера и запържете първо лука, а след това и резенето.
2.  Обелете катофите и ги нарежете на малки кубчета. Карфиола накъсайте на малки розички. Добавете ги в тенджерата, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. залейте с бульон, захлупете и гответе на умерен огън около 20 минути, докато зеленчуцитес е сварят.
3. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата.
4. Нарежете на ситно бекона. Изрежете кората на филиите хляб и смелете вътрешността в кухненски робот или блендер на трохи. Запържете бекона в тиган с 1 с.л. зехтин до златисто. Добавете трохите и разбъркайте за кратко.
5. Сервирайте супата в купички. поръсете от сместа от запържени бекон и трохи върху всяка порция.

Продукти

  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 глава резене
  • 1 глава карфиол
  • 2 големи картофа
  • 750 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер
  • 3 филии хляб
  • 4 слайса бекон

Свързани рецепти