Супа от карфиол
Рецепта от: Ненад Великович
1. Нарежете лука на едро. Морковите и стръковете и листата селъри нарежете на колелца. Запържете зеленчуците в тенджера с мазнина за около 10 минути.
2. Добавете карфиола, разделен на розички и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Може да пуснете и цели зърна черен пипер за цвят. Добавете 1 литър вода и захлупете тенджерата. Оставете супата да ври 30 минути.
3. Направете запръжката като загреете 1 с.л. олио и запържите брашното, бъркайки го в продължение на 2 минути, за да се изпече то. След това добавете червения пипер и разбъркайте. Изсипете запръжката в супата и разбъркайте.
4. Сервирайте топла супа с филии черен хляб.
2. Добавете карфиола, разделен на розички и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Може да пуснете и цели зърна черен пипер за цвят. Добавете 1 литър вода и захлупете тенджерата. Оставете супата да ври 30 минути.
3. Направете запръжката като загреете 1 с.л. олио и запържите брашното, бъркайки го в продължение на 2 минути, за да се изпече то. След това добавете червения пипер и разбъркайте. Изсипете запръжката в супата и разбъркайте.
4. Сервирайте топла супа с филии черен хляб.
Продукти
- 1 глава карфиол 4 моркова 3 глави лук 1 връзка селъри магданоз сол и черен пипер 1 с.л. червен пипер 2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди