Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на едро. Морковите и стръковете и листата селъри нарежете на колелца. Запържете зеленчуците в тенджера с мазнина за около 10 минути.
2. Добавете карфиола, разделен на розички и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Може да пуснете и цели зърна черен пипер за цвят. Добавете 1 литър вода и захлупете тенджерата. Оставете супата да ври 30 минути.
3. Направете запръжката като загреете 1 с.л. олио и запържите брашното, бъркайки го в продължение на 2 минути, за да се изпече то. След това добавете червения пипер и разбъркайте. Изсипете запръжката в супата и разбъркайте.
4. Сервирайте топла супа с филии черен хляб.

Продукти

  • 1 глава карфиол
  • 4 моркова
  • 3 глави лук
  • 1 връзка селъри
  • магданоз
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. брашно

Свързани рецепти