Начин на приготвяне:

1. За супата обелете инарежете на едро главите лук.  Обелете главите червено цвекло и ги наржете на тънки полукръгчета. Месото нарежете на ситни кубчета.
2. Загрейте дълбок тиган и сипете 1-2 с.л. зехтин. Запържете лука заедно с 1/3 от нарязаното червено цвекло. Разбърквайте често докато лукът поомекне. Добавете месото и разбъркайте. Овкусете със сол. Налейте 1 ч.ч. вода и добавете листа босилек. Гответе докато месото си промени цвета.
3. В дълбока тенджера загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете останалото червено цвекло. Щом цвеклото поомекне, добавете ориза и телешкия бульон. Овкусете със сол и разбъркайте. Добавете и задушените лук и месо. Захлупете и варете до готовност.
4. В тигана от лука сипете прецедените два вида боб и го запържете за кратко, като го намачквате. Добавете и листенца мащерка. Пресипете боба в супата.
5. Нарежете на ситно стъблата на къдравото зеле /или кейл/ и на листата цвекло и ги добавете в супата. Листата зеле и цвекло навийте на руло и нарежете на тънко. Запържете ги в тиган с малко зехтин заедно с нарязаните на тънки кръгчета люти чушки за 5 минути. Добавете ги в супата и я дръпнете от котлона. Захлупете и оставете за 10 минути.
6. За царевичната питка сипете двата вида брашно в купа и добавете сухата мая. Добавете прецедената сладка царевица, настъргания кашкавал и нарязаните на ситно пресни подправки. Добавете зехтин и вода. Разбъркайте и ако е необходимо, добавете още вода, за да омесите тесто. Оставете тестото да втаса на топло. След това го оформете на плоска, не голяма питка. Поставете тиган на слаб огън и сипете 2-3 с.л. зехтин в него. Поставете питката по средата на тигана и поставете капак. Гответе до златисто и от двете страни. Нарежете питката на малки триъгълни парчета.
7. За соса нарежете лютите чушки на кръгчета и ги сложете във висок съд. Добавете лимоновия сок и листата магданоз и пасирайте до гладкост. Овкусете със сол и разбийте отново.
8. Сипете супа от къдраво зеле и червено цвекло в купичка. Отгоре поръсете 1 с.л. от соса. Гарнирайте с царевична питка.

Продукти

  • 4 глави лук
  • 300 г телешко месо
  • 4 глави червено цвекло
  • 2 стръка босилек
  • зехтин
  • масло
  • 3 с.л. ориз
  • 0.5 ч.ч. телешки бульон
  • 0.5 ч.ч. сварен бял боб
  • 0.5 ч.ч. сварен кафяв боб
  • 1 връзка къдраво зеле
  • 1 връзка листа от цвекло
  • 2 дълги люти чушки
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка босилек

За царевичната питка:

  • 1 ч.ч. бяло брашно
  • 1 ч.ч. фино царевично брашно
  • 1 с.л. суха мая
  • 0.5 ч.ч. настърган кашкавал
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • 0.5 връзка копър
  • 0.5 връзка магданоз
  • 4 стръка босилек
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. сладка царевица

За соса:

  • 1 лимон
  • сок
  • 2 люти зелени чушки
  • 0.5 връзка магданоз
  • щипка сол

Свързани рецепти