Супа от йогурт с питки
1. В тенджера сложете водата и ориза. Варете го 10 минути.
2. В друга тенджера сипете гъсто кисело мляко, добавете брашното и яйцето и разбъркайте добре. Добавете сварения ориз заедно с водата, като бъркате. Поставете тенджерата на котлона и оставете супата да заври, като от време на време разбърквате. Овкусете със сол.
3. Нарежете магданоза на ситно, а чушките - на лентички. Добавете ги в супата заедно с лютия пипер, разбъркайте и варете 8 минути.
4. Подредете питките в голяма плоска тава. В купа смесете каймата с нарязаните домати от консерва и рас ел ханут. Разбъркайте добре и намажете питките със сместа. Запечете питките за 8 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.
5. Подредете листенцата мента едно върху друго, завийте ги на руло и ги нарежете. сервирайте супа в купички и поръсете с прясна мента. Гарнирайте със запечени питки.

Продукти

  • 1 литър вода 60 г ориз 0.5 връзка магданоз 2 зелени чушки 200 г кисело мляко 2 ч.л. брашно 1 яйце 0.5 ч.л. едър лют червен пипер 0.5 връзка прясна мента 8 пълнозърнести тънки питки 400 г нарязани домати 200 г телешка кайма 1 с.л. рас ел ханут сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички