Супа от грах и свинско

Супа от грах и свинско

Начин на приготвяне:

1. Сложете парче пушен свински бут в тенджера и го залейте с 14 ч.ч. вода. Захлупете и щом водата заври, добавете 3 дафинови листа, намалете огъня и оставете бута да се вари в продължение на 2 часа.
2. В друга тенджера сипете сухия грах и го залейте 6 ч.ч. вода. Варете граха 45 минути, докато той поеме водата.
3. За кротоните нарежете домашен турски хляб или друг на тънки филии. Намажете ги от двете страни със зехтин и ги нарежете на кубчета. Разстелете кубчетата на един слой в плоска тава за печене. Печете ги на 150 градуса 15-20 минути, до златисто.
4. Извадете свареното месо и отстранете кожата и тлъстините му. Нарежете месото на ситно и го върнете във водата, в която е вряло. Добавете граха и овкусете със сол и черен пипер. Варете супата докато грахът серазпадне напълно.
5. Поднесете супата топла с кротони.

Продукти

  • 1 парче пушен свински бут
  • 3 ч.ч. сух храх
  • 6 филии хляб
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти