Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Изчистете лютата чушка от семките и и я нарежете на тънки полумесеци. Запържете зеленчуците в зехтин за кратко. добавете и броколито, разкъсано на розички. Задушете за 2 минути.
2. Добавете предварително сварения зеленчуков бульон и захлупете. Щом броколито се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пасирайте супата.
3. Изрежете корите на филиите хляб и нарежете вътрешността на кубчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте със зехтин и поръсете настърган кашкавал. Разбъркайте хубаво и изпечете кротоните за 10 минути на 180 градуса.
4. Сервирайте пасираната супа с лъжица заквасена сметана и шепа кротони.
2. Добавете предварително сварения зеленчуков бульон и захлупете. Щом броколито се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пасирайте супата.
3. Изрежете корите на филиите хляб и нарежете вътрешността на кубчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте със зехтин и поръсете настърган кашкавал. Разбъркайте хубаво и изпечете кротоните за 10 минути на 180 градуса.
4. Сервирайте пасираната супа с лъжица заквасена сметана и шепа кротони.
Продукти
- 2 глави броколи
- 1 глава лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 1 червена люта чушка
- 1.5 л зеленчуков бульон
- 4 с.л. заквасена сметана
За кротоните:
- 4 филии бял хляб
- 50 г кашкавал