Супа от броколи
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Изчистете лютата чушка от семките и и я нарежете на тънки полумесеци. Запържете зеленчуците в зехтин за кратко. добавете и броколито, разкъсано на розички. Задушете за 2 минути.
2. Добавете предварително сварения зеленчуков бульон и захлупете. Щом броколито се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пасирайте супата.
3. Изрежете корите на филиите хляб и нарежете вътрешността на кубчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте със зехтин и поръсете настърган кашкавал. Разбъркайте хубаво и изпечете кротоните за 10 минути на 180 градуса.
4. Сервирайте пасираната супа с лъжица заквасена сметана и шепа кротони.
2. Добавете предварително сварения зеленчуков бульон и захлупете. Щом броколито се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пасирайте супата.
3. Изрежете корите на филиите хляб и нарежете вътрешността на кубчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте със зехтин и поръсете настърган кашкавал. Разбъркайте хубаво и изпечете кротоните за 10 минути на 180 градуса.
4. Сервирайте пасираната супа с лъжица заквасена сметана и шепа кротони.
Продукти
- 2 глави броколи 1 глава лук шалот 1 скилидка чесън 1 червена люта чушка 1.5 л зеленчуков бульон 4 с.л. заквасена сметанаЗа кротоните:4 филии бял хляб 50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/