Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Изчистете лютата чушка от семките и и я нарежете на тънки полумесеци. Запържете зеленчуците в зехтин за кратко. добавете и броколито, разкъсано на розички. Задушете за 2 минути.
2. Добавете предварително сварения зеленчуков бульон и захлупете. Щом броколито се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пасирайте супата.
3. Изрежете корите на филиите хляб и нарежете вътрешността на кубчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте със зехтин и поръсете настърган кашкавал. Разбъркайте хубаво и изпечете кротоните за 10 минути на 180 градуса.
4. Сервирайте пасираната супа с лъжица заквасена сметана и шепа кротони.

Продукти

  • 2 глави броколи
  • 1 глава лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1.5 л зеленчуков бульон
  • 4 с.л. заквасена сметана

За кротоните:

  • 4 филии бял хляб
  • 50 г кашкавал

Свързани рецепти