Начин на приготвяне:

1. Обелете авокадото и го пюрирайте с обелената скилидка чесън, едро нарязаните лютата чушка и пресен лук и малко вода. След като смелите, ако е необходимо, разредете с още малко вода. Налейте лимоновия сок и разбъркайте.
2. За скаридите обелете джинджифила и чесъна и ги нарежете на ситно. Запържете ги в загрят тиган със зехтин. Поръсете с черен пипер, добавете скаридите и посолете. Запържете скаридите за кратко от двете страни.
3. Готовите скариди нанижете на шишчета, като редувате с кръгчета червена люта чушка. Подправете супата със сол и кориандър. Сервирайте я с шишчетата.

Продукти

За супата:

  • 2 авокадо
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 зелена люта чушка
  • сол на вкус
  • 0.5 ч.л. нарязан кориандър
  • 0.5 лимон
  • сок

За скаридите:

  • 12 белени скариди
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 20 г пресен джинджифил
  • 1 червена люта чушка

Свързани рецепти