©2018 Jamie Oliver Enterprises Ltd.
Супа минестроне

За тази рецепта за супа минестроне са необходими различни видове зеленчуци, сварен боб и паста по избор. Супата е лесна за приготвяне и много хранителна.

Продукти

  • 4 резена качествен пушен бекон (по желание)
  • зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 2 малки глави лук
  • 2 моркова
  • 2 пресни дафинови листа
  • 2 стръка целина
  • 2 големи шепи сезонни зеленолистни - манголд, кейм, листа цвекло, савойско зеле
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 400 г домати от консерва
  • 2 х 400 г боб от консерва - канелини, маслен или микс
  • 100 г паста
  • пармезан
  • зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

  • 1.  Нарежете на тънки лентички бекона. Загрейте на умерен огън не много дълбока тенджера с 1 с.л. зехтин и запържете бекона в нея, като разбърквате от време на време.
  • 2. Обелените лук и чесън нарежете на ситно. Морковът и стъблата целина нарежете на кубчета от по 1 см. Нарежете на ситно и дръжките на зеленолистните, които ще използвате. Щом беконът стане златист, добавете нарязаните лук и чесън, както и дафиновите листа. Запържете за кратко и добавете моркова, целината и дръжките на зеленолистните. Задушете за 10-15 минути, като разбърквате от време на време.
  • 3. Начупете кубчето бульон, изсипете консервата домати и ги намачкайте. Добавете и 1 консерва вода. След това добавете боба заедно с течността. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте. Добавете нарязаните на тънки ленти зеленолистни зеленчуци. Залейте с 600 мл гореща вода и добавете пастата (може да използвате различни видове паста, като по-едрите сложите в кърпа и ги начупите). Захлупете и варете 10-15 минути.
  • 4. Опитайте супата на вкус и овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
  • 5. Сервирайте супа минестроне с малко настърган пармезан и полейте тънка струйка зехтин. Може да гарнирате с листа босилек или 1 с.л. песто.

Свързани рецепти

Виж всички