Начин на приготвяне:

1. Нарежете хляба на тънки филии. Нарежете месото и колбасите /наденица, суджук/ на по-малки парчета. Стоплете супата - зеленчукова-крем-супа или бульон.
2. На дъното на дълбока глинена тавичка подредете един слой хляб. Върху него разпределете парчетата варено месо и колбаси. Поръсете листа джоджен и подредете още един слой филии хляб. Поръсете с настъргания на едро кашкавал.
3. Залейте ястието със затоплената супа и печете в предварително загрята фурна на 200-220 градуса за 5-6 минути.

Продукти

  • 1 литър зеленчукова супа или бульон
  • 500 г варено месо и колбаси
  • 1 бял селски хляб
  • листа джоджен
  • настърган кашкавал

Свързани рецепти