Начин на приготвяне:

1. Отделете малките крехки листа от стъблата на млади, малки главички червено цвекло, по възможност различни цветове. Измийте главичките цвекло и ги подредете в тавичка. накъсайте розмарина и го разпръснете. Поръсете с щипка морска сол и зехтин. Печете цвеклото в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути, докато омекне.
2. Разрежете по-големите главички червено цвекло на половинки, а по-малките оставете цели. Сложете ги в купа добавете измитите листа. Овкусете със сол, черен пипер, оцет и зехтин. Разбъркайте.
3. За суфлето начупете сиренето на парченца в купа. Добавете жълтъците и сметаната и разбийте сместа до гладкост. Смелете хляб в кухненски робот, за да получите трохи. Добавете ги към сместа и разбъркайте с помощта на шпатула.
4. В чиста, суха купа разбийте белтъците на пяна. Добавете малко от белтъчната пяна към сместа за суфлето и разбъркайте внимателно. Добавете и останалите белтъци, разбъркайте.
5. Намаслете добре керамични формички и ги напълнете догоре със сместа. Поставете купичките в тавичка. Печете суфлето в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.
6. Разпределете салатата от печено цвекло в чинии. Във всяка поставете купичка със суфле веднага щом го извадите от фурната, докато не е спаднало.

Продукти

За суфлето:

  • 150 г меко козе сирене
  • 2 жълтъка
  • 1.5 ч.ч. течна сметана
  • 2 белтъка
  • 1 ч.ч. пресни хлебни трохи

За салатата:

  • 12 главички младо червено цвекло
  • 0.5 връзка розмарин
  • щипка морска сол
  • зехтин
  • червен винен оцет
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти