Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в дълбока тенджера на слаб огън. Добавете брашното и бъркайте енергично 2 минути.
2. Овкусете със сол, бял пипер, индийско орехче и фино настъргана лимонова кора. Разбъркайте и излейте студеното мляко. Продължете да бъркате енергично, докато сместа се сгъсти.
3. Добавете прецедения лимонов сок и бъркайте до получаването на гладка смес. Дръпнете от огъня и опитайте на вкус. Ако е необходимо, овкусете със сол или пипер.
4. Добавете рибките прясна млада херинга. Вместо тях може да използвате пушена сьомга. Разбъркайте внимателно и добавете жълтъците. Разбъркайте.
5. С помощта на миксер разбийте белтъците на твърда пяна. Добавете ги към сместа и разбъркайте внимателно.
6. Намажете вътрешността на керамичните формички с масло и разпределете сместа в тях. Подредете суфлетата в дълбока тава и налейте гореща вода до половината на формичките. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Съвет: Тъй като обема на суфлетата спада след изваждане от фурната, преди да ги поднесете полейте всяко суфле с по 1 с.л. течна животинска сметана и го върнете във фурната за кратко, за да се надигне отново.


За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 50 г масло
  • 0.5 ч.ч. брашно
  • 385 мл прясно мляко
  • щипка прясно настъргано индийско орехче
  • 1 ч.л. сол
  • щипка прясно смлян бял пипер
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 5 жълтъка
  • 5 белтъка
  • 1 ч.ч. прясна млада херинга

Свързани рецепти