Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън, поръсете ги с щипка сол и ги направете на паста с помощта на нож или в хаванче.
2. Използвайте немазна агнешка кайма. Сложете я в купа, добавете чесъна и подправките - канела, бахар, кимион, сол и черен пипер. Омесете добре каймата.
3. Оформете малки продълговати кюфтенца. Разтопете маслото в дълбок тиган. Изпържете кюфтенцата в него, от всички страни. Извадете ги в чиния.
4. Разбъркайте доматеното пюре с малко вода до хомогенност. Нарежете доматите на кубчета. Изсипете доматения сос и нарязаните домати в тигана от пърженето на кюфтетата. Овкусете с малко сол и черен пипер. След 2-3 минути върнете кюфтенцата в тиган. Облейте ги със соса.
5. Нарежете пресния лук на ситно. Запазете малко от него. Останалият добавете в доматения сос.
6. Сгънете питка лаваш на две и подредете 3-4 кюфтенца в него. Сипете доматен сос, поръсете с отделения пресен лук. Гарнирайте със стръкове кресон, рукола и джоджен, и с резени зелен домат.

Продукти

  • 6 скилидки чесън
  • 500 г агнешка кайма
  • 1 ч.л. смлян бахар
  • 2 ч.л. кимион
  • сол и черен пипер
  • щипка канела
  • 2 с.л. масло
  • 1 с.л. доматено пюре
  • вода
  • 3 домата
  • 2 стръка пресен лук
  • сол и черен пипер
  • 2 питки лаваш
  • кресон
  • рукола
  • пресен джожден
  • 2 зелени домата

Свързани рецепти