Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Суахили къри с капента

категория 0/5
1. Загрейте олиото в дълбок съд и запържете в него подправките - пръчките канела, анасона, кардамона, кимиона, кориандъра и зеления пипер за 5 минути, докато освободят аромата си.
2. Обелете и нарежете на ситно главите лук. Добавете ги при подправките, разбъркайте и гответе до омекване.
3. Добавете 500 г добре измита капента /може да я замените с цаца или дребна аншоа/ и разбъркайте, докато рибата пусне бульон. Захлупете и гответе 20 минути.
4. Добавете нарязаните на ситно джинджифил, чесън и люта чушка, както и къри на прах. Разбъркайте добре. Добавете доматеното пюре, разбъркайте. Изсипете кокосовото мляко и оставете кърито да поври 10 минути.
5. Добавете отделената капента, разбъркайте и изключете котлона. Рибата ще се сготви от топлината на соса.
6. Накрая добавете в кърито нарязани листа от сладък картоф /може да ги замените с листа кориандър/.
Сервирайте кърито с индийски джинджифилови хлебчета пури.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Киран Джетуа