Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в дълбок съд и запържете в него подправките - пръчките канела, анасона, кардамона, кимиона, кориандъра и зеления пипер за 5 минути, докато освободят аромата си.
2. Обелете и нарежете на ситно главите лук. Добавете ги при подправките, разбъркайте и гответе до омекване.
3. Добавете 500 г добре измита капента /може да я замените с цаца или дребна аншоа/ и разбъркайте, докато рибата пусне бульон. Захлупете и гответе 20 минути.
4. Добавете нарязаните на ситно джинджифил, чесън и люта чушка, както и къри на прах. Разбъркайте добре. Добавете доматеното пюре, разбъркайте. Изсипете кокосовото мляко и оставете кърито да поври 10 минути.
5. Добавете отделената капента, разбъркайте и изключете котлона. Рибата ще се сготви от топлината на соса.
6. Накрая добавете в кърито нарязани листа от сладък картоф /може да ги замените с листа кориандър/.
Сервирайте кърито с индийски джинджифилови хлебчета пури.

Продукти

  • 600 г капента
  • 5 с.л. царевично олио
  • 2 пръчки канела
  • 2 звездички анасон
  • 4 шушулки кардамон
  • 4 ч.л. семена кимион
  • 2 ч.л. семена кориандър
  • 1 ч.л. зърна зелен пипер
  • 3 глави лук
  • 2 с.л. смлян джинджифил

Свързани рецепти