Начин на приготвяне:

1. Почистеното от кости и кожа филе сьомга нарежете на големи парчета. Поставете ги в чиния заедно с обелените скариди. Поръсете ги със сока на половин лимон, сол и черен пипер. Хубаво разбъркайте и оставете настрана.
2. Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете я.
3. Загрейте тиган и разтопете малка бучка масло  в него. Поставете парчетата сьомга и ги пържете от двете страни, докато месото започне да се разделя. Извадете в чиния.
4. В същия тиган сипете скаридите заедно с маринатата. Запържете ги за около 3 минути, докато променят цвета си. Извадете ги при сьомгата и ги оставете да изстинат.
5. Върнете тигана на огъня и сипете ракията, сока на половин лимон и захарта. Бъркайте. Добавете щипка сол и бъркайте докато алкохолът се изпари. Оставете да изстине.
6. Поставете изцедената паста в чиния. Добавете предварително измити и подсушени листа рукола или кресон и разбъркайте добре. Върху пастата подредете парченца сьомга и скариди. Поръсете каперси. Най-накрая полейте със соса.

Продукти

  • 1 парче филе от сьомга
  • 10 белени скариди
  • сол и черен пипер
  • 1 лимон
  • сок
  • 150 г фарфале
  • 0.5 с.л. масло
  • 1 с.л. горчица
  • 0.5 ч.ч. ракия
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. каперси
  • шепа рукола

Свързани рецепти