Когато става въпрос за приготвяне на  супер свежи съставки като стридите, няма място за сложни техники. Достатъчно е морските дарове да се съчетаят с малко бекон, див лук и лют сос, за да се насладите на вкуса им.

Продукти

  • 2 слайса бекон
  • 12 тихоокеански стриди
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. нарязан див лук
  • резени лимон
  • сос „Табаско“
  • бира „Калифорния“

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете бекона на кубчета и го запържете в сух загрят тиган, до тъмнозлатисто.
  • 2. Поставете стрида върху кухненска кърпа и я притиснете отгоре със свободната част на кърпата. Почукайте 2 пъти по стридата. С малък остър нож внимателно отворете стридата от единия край. Изхвърлете капачето на стридата. С острието на ножа минете по цялата обиколка на стридата, отделяйки месото от черупката. След това обърнете стридата в черупката.
  • 3. Подредете стридите в черупки в плоска тава, пълна със слой каменна или морска сол.
  • 4. Отделете мазнината от бекона в единия край на тигана и я пресипете в купичка. Извадете бекона в друга.
  • 5. Към мазнината от бекона добавете сос Уорчестър и разбъркайте. Сипете по ½ ч.л. от сместа във всяка стрида. Поставете стридите на най-горното ниво на фурна с горещ въздух за 90 секунди, докато течността в тях забълбука.
  • 6. Прехвърлете стридите върху поднос, постлан със слой каменна или морска сол. Разпределете нарязания див лук и запържения бекон в стридите. Подредете резени лимон около стридите. Поднесете с бира.

Свързани рецепти

Виж всички