Стриди Килпатрик
Рецепта от: Къртис Стоун
Когато става въпрос за приготвяне на супер свежи съставки като стридите, няма място за сложни техники. Достатъчно е морските дарове да се съчетаят с малко бекон, див лук и лют сос, за да се насладите на вкуса им.
Продукти
- 2 слайса бекон
- 12 тихоокеански стриди
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. нарязан див лук
- резени лимон
- сос „Табаско“
- бира „Калифорния“
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете бекона на кубчета и го запържете в сух загрят тиган, до тъмнозлатисто.
- 2. Поставете стрида върху кухненска кърпа и я притиснете отгоре със свободната част на кърпата. Почукайте 2 пъти по стридата. С малък остър нож внимателно отворете стридата от единия край. Изхвърлете капачето на стридата. С острието на ножа минете по цялата обиколка на стридата, отделяйки месото от черупката. След това обърнете стридата в черупката.
- 3. Подредете стридите в черупки в плоска тава, пълна със слой каменна или морска сол.
- 4. Отделете мазнината от бекона в единия край на тигана и я пресипете в купичка. Извадете бекона в друга.
- 5. Към мазнината от бекона добавете сос Уорчестър и разбъркайте. Сипете по ½ ч.л. от сместа във всяка стрида. Поставете стридите на най-горното ниво на фурна с горещ въздух за 90 секунди, докато течността в тях забълбука.
- 6. Прехвърлете стридите върху поднос, постлан със слой каменна или морска сол. Разпределете нарязания див лук и запържения бекон в стридите. Подредете резени лимон около стридите. Поднесете с бира.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Микела Киапа
Прясна паста с шафран с миди и скариди
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Пати Джинич
Енчилади със скариди и доматен сос
Рецепти Джейми Оливър
Миди Сен-Жак с картофено пюре
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли