1. Пригответе вермичелите според указанията на пакета.

2. Нарежете на много ситно скилидките чесън, лютите чушки и джинджифила.  Стръковете пресен лук нарежете на едро, под ъгъл.

3. Загрейте зехтин в тиган уок и запържете чесъна, лютите чушки, джинджифила и пресния лук докато се карамелизират леко, като разбърквате почти непрекъснато. Добавете малка щипка сол.

4. Добавете каймата и я запържете докато промени цвета си, като я раздробявате на колкото се може по-дребно.

5. Добавете соевия сос, соса "Хойсин", сусамовото олио и сусамовите семена. Разбъркайте много добре. След 1-2 минути добавете нудълите и разбъркайте. Накрая поръсете с листа кориандър. Сервирайте ястието веднага.

Продукти

  • 500 г вермичели с яйца
  • 4 с.л. зехтин екстра върджин
  • 3 червени люти чушки "Птиче око"
  • 2 скилидки чесън
  • 4 см корен джинджифил
  • 6 стръка пресен лук
  • 350 г свинска кайма
  • 3 ч.л. сусам
  • 5 с.л. соев сос
  • 4 капки сусамово олио
  • 3 с.л. сос "Хойсин"
  • листа кориандър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички