Стир-фрай със свинско, вермичели и люти чушки
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Пригответе вермичелите според указанията на пакета.
2. Нарежете на много ситно скилидките чесън, лютите чушки и джинджифила. Стръковете пресен лук нарежете на едро, под ъгъл.
3. Загрейте зехтин в тиган уок и запържете чесъна, лютите чушки, джинджифила и пресния лук докато се карамелизират леко, като разбърквате почти непрекъснато. Добавете малка щипка сол.
4. Добавете каймата и я запържете докато промени цвета си, като я раздробявате на колкото се може по-дребно.
5. Добавете соевия сос, соса "Хойсин", сусамовото олио и сусамовите семена. Разбъркайте много добре. След 1-2 минути добавете нудълите и разбъркайте. Накрая поръсете с листа кориандър. Сервирайте ястието веднага.
Продукти
- 500 г вермичели с яйца
- 4 с.л. зехтин екстра върджин
- 3 червени люти чушки "Птиче око"
- 2 скилидки чесън
- 4 см корен джинджифил
- 6 стръка пресен лук
- 350 г свинска кайма
- 3 ч.л. сусам
- 5 с.л. соев сос
- 4 капки сусамово олио
- 3 с.л. сос "Хойсин"
- листа кориандър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол