Стир-фрай с бамбук и шунка
Рецепта от: Адам Лайо
Стир-фрай е бърз начин за приготвяне на храна. В китайската кухня това е основен начин на готвене. Тази рецепта за стир-фрай съчетава китайска сушена шунка и корени бамбук.
Продукти
- 2 с.л. олио
- 2 см корен от джинджифил
- 25 г китайска сушена шунка или 50 г панчета
- 2 големи корена бамбук или 1 1/2 ч.ч. бамбукови стръкове
- 1/4 ч.ч. жълто оризово вино или 2 с.л. оризово вино
- щипка захар
- 2 стръка пресен чесън или лук
- 1 червена чушка
- 1 ч.л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете и нарежете джинджифила на тънки пръчици. Шунката нарежете на малки, тънки парченца. Чушката нарежете на лентички, а пресния чесън на 2-3 см. парчета под ъгъл. Отцедете бамбуковите стръкове.
- 2. Загрейте тиган уок на силен огън и сипете 1 с.л. олио в него. Запържете джинджифила за 30 секнуди, а след това и шунката - за 1 минута, при непрекъснато разбъркване. Пресипете джинджифила и шунката в чиния, като оставите повечето мазнина в тигана.
- 3. Запържете бамбуковите стръкове за 2 минути, добавете останалото олио. добавете виното, захарта, малко пилешки бульон или вода. След това добавете и нарязаните чушка и пресен чесън. върнете месото и джинджифила в тигана и разбъркайте всичко добре. Ако е необходимо да сгъстите соса, разбъркайте 1 ч.л. царевично нишесте с 2 с.л. студена вода и добавете кашичката. Разбъркайте за минута.
- 4. Сервирайте стир-фрай с бамбук и шунка веднага.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки
Рецепти Донал Скиан
Букатини с кюфтенца
Рецепти Найджъл Слейтър
Печени свински ребра с мед и анасон
Рецепти Стоян и Лора
Бърза мусака
Рецепти Донал Скиан
Рулца със свинско чар сиу
Рецепти Стоян и Лора
Винен кебап с пюре от кореноплодни зеленчуци
Рецепти Стоян и Лора
Яхния от кюфтета с доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Хрупкави свински гърди с билкови картофи