1. Подсушете много добре тофуто с кухненска хартия. След това го нарежете на големи кубчета. Поставете ги в купа и ги поръсете царевичното нишесете. Разбъркайте много добре и оставете настрани за 5 минути.

2. В купичка смесете сусамовото олио, соевия сос, оризовия оцет, соса хойсин и захарта. Разбъркайте докато захарта се разтопи.

3. Обелете скилидките чесън и ги наржете на много тънки филийки. Лютата чушка нарежете на много ситно, а джинджифила - на тънки лентички (може и да го настържете).

4. Загрейте олиото в тиган уок. Изпържете кубчетата тофу в него, за 3-4 минути, докато придобие златист цвят от всички страни. Извадете тофуто върху кухненска хартия. Излейте 2/3 от мазнината от тигана.

5. В останалата мазнина зъпржете чесъна, лютата чушка и джинджифила за 30 секунди. Добавете накъсаното на розички броколи заедно с 3/4 ч.ч. вода. Разбъркайте. Добавете приготвения сос и гответе докато броколито е готово, а сосът се редуцира и стане лепкав. Върнете тофуто в тигана и разбъркайте много добре.

6. Сервирайте ястието върху канапе от сварен на пара ориз басмати или кафяв ориз.

Продукти

  • 250 г тофу
  • 2-3 с.л. царевично или слънчогледово олио
  • 1 пълна ч.л. царевично нишесте
  • 1 глава броколи
  • За соса:
  • 3 с.л. оризов оцет
  • 3 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
  • 1 с.л. сос хойсин
  • 1 с.л. мека кафява захар
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 см корен джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички