Стир-фрай а ла генерал Цо
Рецепта от: Донал Скиан
1. Подсушете много добре тофуто с кухненска хартия. След това го нарежете на големи кубчета. Поставете ги в купа и ги поръсете царевичното нишесете. Разбъркайте много добре и оставете настрани за 5 минути.
2. В купичка смесете сусамовото олио, соевия сос, оризовия оцет, соса хойсин и захарта. Разбъркайте докато захарта се разтопи.
3. Обелете скилидките чесън и ги наржете на много тънки филийки. Лютата чушка нарежете на много ситно, а джинджифила - на тънки лентички (може и да го настържете).
4. Загрейте олиото в тиган уок. Изпържете кубчетата тофу в него, за 3-4 минути, докато придобие златист цвят от всички страни. Извадете тофуто върху кухненска хартия. Излейте 2/3 от мазнината от тигана.
5. В останалата мазнина зъпржете чесъна, лютата чушка и джинджифила за 30 секунди. Добавете накъсаното на розички броколи заедно с 3/4 ч.ч. вода. Разбъркайте. Добавете приготвения сос и гответе докато броколито е готово, а сосът се редуцира и стане лепкав. Върнете тофуто в тигана и разбъркайте много добре.
6. Сервирайте ястието върху канапе от сварен на пара ориз басмати или кафяв ориз.
Продукти
- 250 г тофу
- 2-3 с.л. царевично или слънчогледово олио
- 1 пълна ч.л. царевично нишесте
- 1 глава броколи
- За соса:
- 3 с.л. оризов оцет
- 3 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
- 1 с.л. сос хойсин
- 1 с.л. мека кафява захар
- 1 с.л. сусамово олио
- 2 см корен джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото