Начин на приготвяне:
1. Извадете месото от хладилника предварително. Посолете го и го овалйте в прясно смлян черен пипер.
2. Изпържете месото в тиган със зехтин или олио. Обръщайте месото често и го поливайте с мазнината от тигана с помощта на лъжица, за да се изпържи равномерно.
3. Щом установите, че стековете са готови, добавете бучка масло и поливайте с него месото, когато то вече се е разтопило.
4. Извадете стековете в чиния и ги оставете да се отпуснат, покрити с алуминиево фолио.
5. Нарежете гъбите на парчета, а лука и чесънът на дребно. Запържете ги заедно в тиган с мазнина на умерен огън. Когато гъбите пуснат вода, усилете огъня. Овкусете ги със сол и пипер. Накрая добавете малко шери, бучка масло и поръсете на ситно нарязания див лук.
6. Поднесете стека с гъби и прясно изпечени хлебчета.
2. Изпържете месото в тиган със зехтин или олио. Обръщайте месото често и го поливайте с мазнината от тигана с помощта на лъжица, за да се изпържи равномерно.
3. Щом установите, че стековете са готови, добавете бучка масло и поливайте с него месото, когато то вече се е разтопило.
4. Извадете стековете в чиния и ги оставете да се отпуснат, покрити с алуминиево фолио.
5. Нарежете гъбите на парчета, а лука и чесънът на дребно. Запържете ги заедно в тиган с мазнина на умерен огън. Когато гъбите пуснат вода, усилете огъня. Овкусете ги със сол и пипер. Накрая добавете малко шери, бучка масло и поръсете на ситно нарязания див лук.
6. Поднесете стека с гъби и прясно изпечени хлебчета.
Продукти
За гъбите:
- сол и черен пипер
- 15 г масло
- 500 г гъби
- 2 глави лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 1 капачка шери
- 0.5 връзка див лук
За стековете:
- 4 бр. свински пържоли х 150 г
- 1 с.л. прясно смлян черен пипер
- 2 с.л. зехтин
- сол
- 15 г масло