1. Извадете месото от хладилника предварително. Посолете го и го овалйте в прясно смлян черен пипер.
2. Изпържете месото в тиган със зехтин или олио. Обръщайте месото често и го поливайте с мазнината от тигана с помощта на лъжица, за да се изпържи равномерно.
3. Щом установите, че стековете са готови, добавете бучка масло и поливайте с него месото, когато то вече се е разтопило.
4. Извадете стековете в чиния и ги оставете да се отпуснат, покрити с алуминиево фолио.
5. Нарежете гъбите на парчета, а лука и чесънът на дребно. Запържете ги заедно в тиган с мазнина на умерен огън. Когато гъбите пуснат вода, усилете огъня. Овкусете ги със сол и пипер. Накрая добавете малко шери, бучка масло и поръсете на ситно нарязания див лук.
6. Поднесете стека с гъби и прясно изпечени хлебчета.

Продукти

  • За гъбите: сол и черен пипер 15 г масло 500 г гъби 2 глави лук шалот 1 скилидка чесън 1 капачка шери 0.5 връзка див лукЗа стековете:4 бр. свински пържоли х 150 г 1 с.л. прясно смлян черен пипер 2 с.л. зехтин сол 15 г масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички