Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Старонемски сладкиш

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. С бъркалка разбъркайте на крем маслото със захарта. Прибавете яйцето, ванилията и лимоновата кора.
    2. Добавете брашното и омесете меко тесто. Завийте го в полиетиленово фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.
  2. Prev2/5Next

    4. Разбийте с миксер пудинга с прясното мляко.
    5. Загрейте сметаната заедно със захарта и ванилията. Дръпнете от огъня и прибавете пудинга и разбитите яйца. Върнете обратно на котлона и кипнете сместа. Оставете я леко да се охлади.
    6. Нарежете сушените плодове и ги залейте с коняка. Оставете ги да престоят 20 мин. и след това ги смесете с вишневото сладко, за да се получи плънката.
  3. Prev3/5Next

    7. 2/3 от тестото разточете на кора и я сложете върху тава с хартия за печене. Надупчете с вилица. От останалото тесто разточете тънки ленти и направете висок борд.
  4. Prev4/5Next

    8. Издълбайте обелените ябълки. Подредете ги върху маслената кора и ги напълнете с плънката.
  5. Prev5/5Next

    9. Залейте ги с крема и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45 мин.
категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли