Старонемски сладкиш

Старонемски сладкиш

Подготовка

9. Залейте ги с крема и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45 мин. 7. 2/3 от тестото разточете на кора и я сложете върху тава с хартия за печене. Надупчете с вилица. От останалото тесто разточете тънки ленти и направете висок борд. 8. Издълбайте обелените ябълки. Подредете ги върху маслената кора и ги напълнете с плънката. 4. Разбийте с миксер пудинга с прясното мляко.
5. Загрейте сметаната заедно със захарта и ванилията. Дръпнете от огъня и прибавете пудинга и разбитите яйца. Върнете обратно на котлона и кипнете сместа. Остав

Продукти

За тестото:

  • 150 г меко масло
  • 100 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 250 г брашно

За заливката:

  • 1 инстантен ванилов пудинг
  • 150 мл прясно мляко

  • 125 г захар
  • 2 яйца
  • 600 мл течна сметана
  • 1 ванилия
  • 11 малки кисели ябълки
  • сушени плодове и сладко от вишни
  • 2 с.л. коняк

За поръсване:

  • филирани бадеми

Свързани рецепти