Стъклени сладки с джинджифил и канела

Стъклени сладки с джинджифил и канела

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сложете маслото, нарязано на кубчета, захарта, меласата и подправките. Бъркайте сместа на слаб огън, докато се разтвори.
2. Дръпнете сместа от котлона и добавете брашното и содата. Разбъркайте докато се получи тесто.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, като го завъртате след всяко минаване с точилката. Дебелината на тестото трябва да е 1 см. С помощта на голяма формичка направете снежинки или нещо друго. Подредете бисквитите в голяма тава, постлана с хартия за печене.
4. С помощта на малка формичка изрежете средата на всяка бисквита. Счукайте разноцветните захарни твърди бонбони в хаванче. В отвора на всяка сладка сложете начупени бонбони. С шиш направете дупка в горния край на всяка сладка. Печете сладките в предварително загрята фурна на 200 градуса 8-10 минути.
5. Оставете сладките да изстинат. направете глазура, като сипете в купа пудрата захар и добавите съвсем малко вода. Разбъркайте енергично с помощта на тел, докато получите гъста и лепкава смес. Прехвърлете глазурата в конусче, направено от хартия за печене. Направете малки бели точици по повърхностата на сладките.
6. Промушете лентички през дупките на сладките и украсете с тях елхата или ги подарете, опаковани в тюлена тобричка.

Продукти

  • 100 г масло
  • 100 г мека светлокафява захар
  • 2 с.л. меласа
  • 1 с.л. смлян джинджифил
  • 1 с.л. канела
  • щипка смлян карамфил
  • 250 г брашно
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 6 захарни бонбона
  • различни цветове

За глазурата:

  • 75 г пудра захар
  • вода

Свързани рецепти