Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Средиземноморски патладжани

категория 0/5
Нарязваме необелените патладжани на шайби, дебели 1,5 см. Запичаме ги на грил или гладък тиган, намазан със зехтин. Преди да ги обърнем, посоляваме и добавяме още от мазнината.
За соса в съд загряваме зехтин с малко чесън и изсипваме обелените, почистени домати, настъргани или нарязани на кубчета. (Може да се добави и доматено пюре.) Слагаме маслини и босилек, черен пипер. Намаляваме котлона, когато доливаме виното, разбъркваме добре. Доливаме бульона. На финала листа от босилек и обезкостените маслини.
За плънката смесваме добре изцедена рикота, нарязаните орехи и филе, малко зехтин, листа от босилек.
В намазана тава нареждаме във височина патладжан, отгоре плънка, пак патладжан и пак плънка - колкото искаме, като завършваме с патладжан. Запичаме. Сервираме патладжаните, залети със соса и настърган пармезан отгоре.
За деца:
да
За вегетарианци:
да