Средиземноморски кейк с тиквички
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Настържете тиквичките на ситно ренде. Оставете ги известно време, след това ги изцедете.
2. В купа разбийте яйцата. Добавете киселото мляко и зехтина и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Наржете листата босилек. Добавете босилека и кедровите ядки в купата. Накрая добавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте, но не много енергично.
3. Намажете с масло правоъгълна кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес във формата и я заравнете. Печете кекса 90 минути на 170 градуса.
4. Нарежете кейка с тиквички на парчета и го поднесете с тънко нарязана пуешка шунка, домати и краставици.
2. В купа разбийте яйцата. Добавете киселото мляко и зехтина и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Наржете листата босилек. Добавете босилека и кедровите ядки в купата. Накрая добавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте, но не много енергично.
3. Намажете с масло правоъгълна кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес във формата и я заравнете. Печете кекса 90 минути на 170 градуса.
4. Нарежете кейка с тиквички на парчета и го поднесете с тънко нарязана пуешка шунка, домати и краставици.
Продукти
- 1 жълта тиквичка 1 зелена тиквичка 4 стръка босилек 50 мл зехтин 100 мл кисело мляко 300 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 50 г кедрови ядкиДопълнително: домати краставици пуешка шунка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо