Средиземноморски кейк с тиквички

Средиземноморски кейк с тиквички

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичките на ситно ренде. Оставете ги известно време, след това ги изцедете.
2. В купа разбийте яйцата. Добавете киселото мляко и зехтина и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Наржете листата босилек. Добавете босилека и кедровите ядки в купата. Накрая добавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте, но не много енергично.
3. Намажете с масло правоъгълна кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес във формата и я заравнете. Печете кекса 90 минути на 170 градуса.
4. Нарежете кейка с тиквички на парчета и го поднесете с тънко нарязана пуешка шунка, домати и краставици.

Продукти

  • 1 жълта тиквичка
  • 1 зелена тиквичка
  • 4 стръка босилек
  • 50 мл зехтин
  • 100 мл кисело мляко
  • 300 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 50 г кедрови ядки

Допълнително:

  • домати
  • краставици
  • пуешка шунка

Свързани рецепти