Средиземноморски кейк с тиквички
1. Настържете тиквичките на ситно ренде. Оставете ги известно време, след това ги изцедете.
2. В купа разбийте яйцата. Добавете киселото мляко и зехтина и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Наржете листата босилек. Добавете босилека и кедровите ядки в купата. Накрая добавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте, но не много енергично.
3. Намажете с масло правоъгълна кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес във формата и я заравнете. Печете кекса 90 минути на 170 градуса.
4. Нарежете кейка с тиквички на парчета и го поднесете с тънко нарязана пуешка шунка, домати и краставици.

Продукти

  • 1 жълта тиквичка 1 зелена тиквичка 4 стръка босилек 50 мл зехтин 100 мл кисело мляко 300 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 50 г кедрови ядкиДопълнително: домати краставици пуешка шунка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички