Подготовка

1. Сложете в блендер всички съставки за маслиновата паста и ги смелете. 2. Топнете доматите за няколко секунди в кипяща вода, охладете ги веднага в студена и обелете люспите им. Нарежете ги на кубчета като отстраните семките. Нарежете лука на тънки полумесеци, краставицата на резенчета, а сиренето на кубчета. 3. Нарежете лука на тънки полумесеци, краставицата на резенчета, а сиренето на кубчета. 4. Смесете зеленчуците и ги овкусете със сол, оцет и зехтин. Разпределете ги в чепири чинии и ги поръсете с кубчета сирене. Сложете и по лъжичка от маслинената паста. П

Продукти

  • 4 домата
  • 1 краставица
  • 1 глава лук
  • 5 стръка пресен босилек
  • сол
  • балсамов оцет
  • 400 г сирене фета

За маслиновата паста:

  • 200 г черни маслини без костилки
  • 3 бр. аншоа
  • 2 скилидки чесън
  • 1 люта чушка
  • настъргана кора от 1/2 лимон
  • 2 щипки розмарин
  • 2 щипки мащерка
  • 2 щипки риган

Свързани рецепти