Начин на приготвяне:
1. Постелете тавичка с хартия за печене. Ползвайте филета прясна риба по възможност. Наредете филетата риба по 3 в нещо като порция, застъпени, т.е. оформете шест купчинки. Ако филетата са по-големи, ползвайте по два броя за порция.
2. Настържете лимонова кора върху всяка порция риба. Поръсете сол и черен пипер. Поставете по бучица масло върху всяка купчинка.
3. Нарежете няколко домата на тънки филийки и поставете по 2-3 от тях върху всяка порция. Поставете и по 2-3 стръкчета копър върху всяка купчинка.
3. Полейте малко бяло вино и поставете още бучици масло по краищата на тавата. Накрая поръсете отново със сол.
4. Печете рибата 12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Поднесете порция средиземноморска риба върху канапе от магданозено картофено пюре. Полейте със соса от рибата.
2. Настържете лимонова кора върху всяка порция риба. Поръсете сол и черен пипер. Поставете по бучица масло върху всяка купчинка.
3. Нарежете няколко домата на тънки филийки и поставете по 2-3 от тях върху всяка порция. Поставете и по 2-3 стръкчета копър върху всяка купчинка.
3. Полейте малко бяло вино и поставете още бучици масло по краищата на тавата. Накрая поръсете отново със сол.
4. Печете рибата 12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Поднесете порция средиземноморска риба върху канапе от магданозено картофено пюре. Полейте със соса от рибата.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 18 парчета филе от камбала
- 1 лимон
- настъргана кора
- 100 г масло
- 4 домата
- 50 мл бяло вино
- 3 стръка копър
- сол и черен пипер