Средиземноморска печена риба

Средиземноморска печена риба

Начин на приготвяне:

1. Постелете тавичка с хартия за печене. Ползвайте филета прясна риба по възможност. Наредете филетата риба по 3 в нещо като порция, застъпени, т.е. оформете шест купчинки. Ако филетата са по-големи, ползвайте по два броя за порция.
2. Настържете лимонова кора върху всяка порция риба. Поръсете сол и черен пипер. Поставете по бучица масло върху всяка купчинка.
3. Нарежете няколко домата на тънки филийки и поставете по 2-3 от тях върху всяка порция. Поставете и по 2-3 стръкчета копър върху всяка купчинка.
3. Полейте малко бяло вино и поставете още бучици масло по краищата на тавата. Накрая поръсете отново със сол.
4. Печете рибата 12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Поднесете порция средиземноморска риба върху канапе от магданозено картофено пюре. Полейте със соса от рибата.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 18 парчета филе от камбала
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 100 г масло
  • 4 домата
  • 50 мл бяло вино
  • 3 стръка копър
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти