Средиземноморска касерола
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Сварете дребните макарони /т.нар. чифери ригати или гомити/ според указанията на пакета.
2. Разрежете чери доматчетата на половинки. Тиквичките и чушките нарежете на кубчета. Прецедете и изплакнете консервираните сърцевини от артишок. нарежете ги.
3. В купа смесете зеленчуците, яйцата, сметаната, балсамовия оцет и сухите подправки. разбъркайте. Добавете прецедените макарони. разбъркайте хубаво.
4. Пресипете сместа в тавичка и настържете пекорино отгоре. Печете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
5. Запечете кедровите ядки в сух тиган докато придобият златист цвят. нарежете на ситно босилека.
6. Поднесете парче запечени зеленчуци с макарони и поръсете с ядки и босилек.
2. Разрежете чери доматчетата на половинки. Тиквичките и чушките нарежете на кубчета. Прецедете и изплакнете консервираните сърцевини от артишок. нарежете ги.
3. В купа смесете зеленчуците, яйцата, сметаната, балсамовия оцет и сухите подправки. разбъркайте. Добавете прецедените макарони. разбъркайте хубаво.
4. Пресипете сместа в тавичка и настържете пекорино отгоре. Печете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
5. Запечете кедровите ядки в сух тиган докато придобият златист цвят. нарежете на ситно босилека.
6. Поднесете парче запечени зеленчуци с макарони и поръсете с ядки и босилек.
Продукти
- 300 г пълнозърнести макарони 250 г чери домати 1 тиквичка 1 жълта чушка 1 оранжева чушка 200 г консервиран артишок 125 г заквасена сметана 2 яйца 1 с.л. балсамов оцет 1 с.л. италиански подправки - босилек риган мащерка розмарин 200 г сирене пекорино 75 г кедрови ядки 0.5 връзка босилек
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери