Начин на приготвяне:
1. Сварете дребните макарони /т.нар. чифери ригати или гомити/ според указанията на пакета.
2. Разрежете чери доматчетата на половинки. Тиквичките и чушките нарежете на кубчета. Прецедете и изплакнете консервираните сърцевини от артишок. нарежете ги.
3. В купа смесете зеленчуците, яйцата, сметаната, балсамовия оцет и сухите подправки. разбъркайте. Добавете прецедените макарони. разбъркайте хубаво.
4. Пресипете сместа в тавичка и настържете пекорино отгоре. Печете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
5. Запечете кедровите ядки в сух тиган докато придобият златист цвят. нарежете на ситно босилека.
6. Поднесете парче запечени зеленчуци с макарони и поръсете с ядки и босилек.
2. Разрежете чери доматчетата на половинки. Тиквичките и чушките нарежете на кубчета. Прецедете и изплакнете консервираните сърцевини от артишок. нарежете ги.
3. В купа смесете зеленчуците, яйцата, сметаната, балсамовия оцет и сухите подправки. разбъркайте. Добавете прецедените макарони. разбъркайте хубаво.
4. Пресипете сместа в тавичка и настържете пекорино отгоре. Печете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
5. Запечете кедровите ядки в сух тиган докато придобият златист цвят. нарежете на ситно босилека.
6. Поднесете парче запечени зеленчуци с макарони и поръсете с ядки и босилек.
Продукти
- 300 г пълнозърнести макарони
- 250 г чери домати
- 1 тиквичка
- 1 жълта чушка
- 1 оранжева чушка
- 200 г консервиран артишок
- 125 г заквасена сметана
- 2 яйца
- 1 с.л. балсамов оцет
- 1 с.л. италиански подправки - босилек
- риган
- мащерка
- розмарин
- 200 г сирене пекорино
- 75 г кедрови ядки
- 0.5 връзка босилек