Средиземноморска касерола

Средиземноморска касерола

Начин на приготвяне:

1. Сварете дребните макарони /т.нар. чифери ригати или гомити/ според указанията на пакета.
2. Разрежете чери доматчетата на половинки. Тиквичките и чушките нарежете на кубчета. Прецедете и изплакнете консервираните сърцевини от артишок. нарежете ги.
3. В купа смесете зеленчуците, яйцата, сметаната, балсамовия оцет и сухите подправки. разбъркайте. Добавете прецедените макарони. разбъркайте хубаво.
4. Пресипете сместа в тавичка и настържете пекорино отгоре. Печете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
5. Запечете кедровите ядки в сух тиган докато придобият златист цвят. нарежете на ситно босилека.
6. Поднесете парче запечени зеленчуци с макарони и поръсете с ядки и босилек.

Продукти

  • 300 г пълнозърнести макарони
  • 250 г чери домати
  • 1 тиквичка
  • 1 жълта чушка
  • 1 оранжева чушка
  • 200 г консервиран артишок
  • 125 г заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. италиански подправки - босилек
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
  • 200 г сирене пекорино
  • 75 г кедрови ядки
  • 0.5 връзка босилек

Свързани рецепти