Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата според указанията на пакета. Прецедете и запазете 1 ч.ч. вода от варенето.

2. В голям тиган загрейте зехтина и запържете в него нарязаните на ситно лук, люта чушка и чесън. Добавете нарязаната на малки кубчета панчета и разбъркайте. Запържете за 2-3 минути.

3. Добавете нарязаните на кубчета (2х2 см) патладжани. Добавете още малко зехтин, овкусете със сол и черен пипер и запържете кубчетата до златисто от двете страни, като разбърквате периодично. Добавете кедровите ядки и разбъркайте.

4. Разрежете чери доматчетата на половинки и с ръка ги изтискайте в тигана. Добавете и листата босилек. Гответе рагуто на умерена температура за 15-20 минути.

5. Добавете сварената паста 1/2 ч.ч. вода от варенето. Разбъркайте хубаво и сервирайте пастата, поръсена с настърган пармезан.

Продукти

  • 250 г спирали от кафяв ориз
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 100 г панчета
  • 2 патладжана
  • 1/4 ч.ч. кедрови ядки
  • 10 чери доматчета
  • 1 ч.ч. листа босилек
  • сол и черен пипер
  • пармезан

Свързани рецепти