Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанията на пакета. Прецедете и запазете 1 ч.ч. вода от варенето.
2. В голям тиган загрейте зехтина и запържете в него нарязаните на ситно лук, люта чушка и чесън. Добавете нарязаната на малки кубчета панчета и разбъркайте. Запържете за 2-3 минути.
3. Добавете нарязаните на кубчета (2х2 см) патладжани. Добавете още малко зехтин, овкусете със сол и черен пипер и запържете кубчетата до златисто от двете страни, като разбърквате периодично. Добавете кедровите ядки и разбъркайте.
4. Разрежете чери доматчетата на половинки и с ръка ги изтискайте в тигана. Добавете и листата босилек. Гответе рагуто на умерена температура за 15-20 минути.
5. Добавете сварената паста 1/2 ч.ч. вода от варенето. Разбъркайте хубаво и сервирайте пастата, поръсена с настърган пармезан.
Продукти
- 250 г спирали от кафяв ориз
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 червена люта чушка
- 100 г панчета
- 2 патладжана
- 1/4 ч.ч. кедрови ядки
- 10 чери доматчета
- 1 ч.ч. листа босилек
- сол и черен пипер
- пармезан