Спецатино с грах
1. Нарежете месото на филийки с дебелина 2 см. Сипете 1-2 с.л. зехтин в тенджера и запържете месото от двете страни, докато си промени цвета.
2. Нарежете лука и го добавете при месото. Добавете бялото вино и бульона, разбъркайте.
3. Сипете граха и оставете ястието на слаб огън за 3 минути. Разбърквайте от време на време.
4. За салатата разрежете нара на две половини. С почукване изтръскайте зърната нар в купа. Почистете и нарежете морковите на дребни кубчета. В купа смесете морковите, зърната царевица и листата спанак и рукола. За дресинга разбъркайте добре балсамов оцет, портокалов сок, сол и черен пипер, най-накрая добавете зехтин. Добавете зърната нар в салатата и овкусете с дресинга.
5. Поднесете телешко с грах със салата с нар.

Продукти

  • За телешкото:800 г телешко филе 1 глава лук зехтин 200 мл бяло вино 1 кубче бульон 250 г замразен грах 500 мл вода сол и черен пиперЗа салатата:1 нар 2 моркова 100 г царевица 100 г рукола 100 г млад спанак

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички